A jövőben a Jósa András Oktatókórházban végzik el a nyíregyházi focisták szűrővizsgálatait, egészségfelmérését, sérülés esetén pedig a diagnosztikát és a baleseti ellátást.

Az egészségügyi együttműködésről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között, szentesítették aláírásukkal a felek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részéről Mangol Csilla főigazgató és dr. Adorján Gusztáv főigazgató-helyettes, míg a Spartacus FC részéről dr. Barczi Róbert ügyvezető.
Mangol Csilla főigazgató elmondta, az intézmény életében rendkívül fontos a prevenció és a rehabilitációs programok erősítése. Ezzel a példával a megelőzésre, az egészségmegőrzésre, a sport támogatására szeretnék felhívni a lakosság figyelmét.

A Jósa András Oktatókórház felkészült a sportolók ellátására – ismertette Dr. Adorján Gusztáv, a déli pólus főigazgató-helyettese. Hozzátette: a nyíregyházi intézményben van az ország legnagyobb orvosi laborja, megfelelő képalkotási eszközök és szakemberek állnak rendelkezésre, így minden adott a közös munkához.

A Szpari focistái korábban gyakran Budapestre vagy a Dunántúlra utaztak orvosi vizsgálatra – erről már dr. Barczi Róbert, a futballklub ügyvezetője beszélt. A megállapodás számukra azért is fontos, mert szeretnék, hogy ha a csapattagok közül valaki megsérül, még aznap kapjon orvosi segítséget, és lehetőleg helyben végezzék el a kezelést.

A helyben végzett vizsgálatok abban is segítenek, hogy folyamatosan nyomon követhessék a sportolók állapotváltozását.

Az együttműködési megállapodás megkötése után, a csapatmunka jegyében a Nyíregyháza Spartacus Football Club egy, a focisták által dedikált labdával és mezzel ajándékozta meg a kórházat.