Mára már sok betegségre megtalálták a gyógymódot. De mi a helyzet az alkoholizmussal? Azt is lehet valahogyan gyógyítani? A Felépülők csapata miután a saját alkoholizmus kezelése után létrehozták a programjukat, már olyan tapasztalattal rendelkeztek, aminek köszönhetően mindenkinek tudnak segíteni, aki hajlandó a változásra.

Az alkoholizmus kezelése nem egyszerű feladat, de nem lehetetlen. A Felépülők programjának köszönhetően pedig már számtalan ember újra józanul élheti a mindennapjait.

Pontosan milyen a Felépülők 28 napod bentlakásos programja?

Mivel egy bentlakásos programról van szó, így nagyon fontos megemlíteni, hogy a bekerülés nem automatikus. Ahhoz, hogy valaki elkezdhesse ezt a 28 napot először egy állapotfelmérésen kell részt vennie és ha itt azt állapítják meg, hogy tudnak neki segíteni és látják a jelentkezőn az őszinteséget, a nyitottságot, a tenni akarást és a hajlandóságot, akkor neki vághat ennek az útnak.

A 28 nap alatt egy megszabott keretrendszer és szabályok segítik a bent lakókat, hogy minden nehézséget átvészelhessenek. Még kiscsoportos foglalkozásokat is tartanak nekik és azt is megmutatják hogyan éljenek majd józanul a mindennapokban. Mindenre felkészítik őket. És nem csak őket, de a hozzátartozókat is. Hiszen a sikerhez és a hosszútávú eredményhez a szeretteikre is szükségük van. Nekik is tartanak konzultációkat és előadásokat, hogy megfelelően tudják támogatni az éppen felépülő társukat.

Ha úgy gondolod, hogy ismersz olyan embert, akinek a Felépülők segíteni tudnak, akkor mindenképp nézz szét a weboldalukon. Ott minden hasznos információt megtalálsz róluk. Ha valaki segítséget kér, ők szívesen segítenek. Az alkoholizmussal élőnek már csak fogadnia kell a segítséget és tennie a változásért. Minden más segítséget megkap.

Amennyiben korábban már próbálkozott a leszokással és járt olyan foglalkozásokra, ahol hetente néhányszor 1 órára kellett megjelenni, de nem vált be a program, akkor is érdemes lehet megpróbálni a Felépülők által felkínált lehetőséget. Az ő programjuk komolyabb és hatékonyabb tud lenni. Ha valaki komolyan gondolja a józanságot, akkor őket választja.