csirkemell őzgerincben

A csirkemell finom, sovány húsféle, az egyik legsokoldalúbb alapanyag, amiből dolgozhatunk, sőt bármely diétába beilleszthető. Így akkor sem kell lemondani a húsételekről, ha épp fogyókúrára fogtuk magunkat. Nagyon sokféleképpen elkészthető a csirkemell, a megfelelő fűszerezéssel gazdag íze lesz, készítsük akár olaszosan, akár magyarosan, akár curryvel vagy gombával, vagy akár őzgerincben. A csirkemell őzgerincben könnyen elkészíthető és a családnak, vendégeknek kedvébe járhatunk ezzel az ínyencséggel. A hozzávalók között szerepel a csirkemell, a bacon, a sajt, tejföl, liszt, tojás és fűszerek ízlés szerint. A csirkemell őzgerincben recept elkészítésének első lépése, hogy a húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.

A további hozzávalókból masszát keverünk, vagyis 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal keverjük össze. A felkockázott csirkehús darabkákat hozzá adjuk a masszához. Ha ezzel megvagyunk, akkor az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. Ezt követően a húsos masszát a formába kanalazzuk és rá hajtsuk a lelógó szalonnát, a végén tehetünk hosszában a tetejére is szalonnacsíkokat. Ha a csirkemell őzgerincbe van csomagolva akkor nem marad hátra más, mint a sütés, előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Amikor készre sült egy picit hagyjuk kihűlni, majd ezután szeletelve tálaljuk.