holanc

Mindig könnyebb úgy dönteni, ha az ember ezekről a tesztekről is tud. Természetesen az ADAC ebben az évben is elkészítette a teszteket. Tavasszal a teszt során nagyon sok rosszul teljesítő abroncs volt. A kisteher gépjárműveket, a kisbuszokat tesztelték az abroncsokkal és bizony a teszt során elhasaltak a nyári gumi teszteken. A csúfos eredmények után, most októberben is elkészült a tesz, amely kifejezetten a kisteherautókra való 205/65 R16 C méretű abroncsokat vizsgálta. Emellett természetesen a kisebb személyautókra való 185/65 R15 abroncsokat is vizsgálták.

A 205/65 R16C méretben 16 abroncsot vizsgáltak, amelyből összesen 9 bukott el a teszt során. Ez sajnos borzasztó eredmény. A téli teszten 15 vizsgált abroncsból mindösszesen 4 garnitúra végzett rossz helyen és kapott „nem ajánlott” minősítést. A téli abroncsok közül a 205/65 R16C VanContact Winter abroncs jó részeredményeket ért el. Itt érdemes megemlíteni, hogy a legújabb Continental akció keretében LEGO csomagot kaphat. Attól függően, hogy melyik méretű abroncsot választjuk különféle legókat lehet nyerni, amely most bizony a karácsonyra készülődve sok családnak nyújthat segítséget. Ahol kisgyermek van, ott több ezer forintos megtakarítást jelenthet ez a különleges akció.

Pirelli és Continental abroncsoknál jó eredménnyel a Continental VanContact Winter büszkélkedhetet. Nedves utakon, téli időszakban is jó eredményt tud felmutatni ez az abroncs. A Pirelli abroncs gyengébb irányíthatóságával és kanyarodásával a Continental abroncs mögé szorult az értékelés során. A Michelin Agillis Alpin abroncsai a 3. helyezést érték el, de a Goodyear, a Falken és például a Bridgestone csak a középmezőnybe tudott bejutni. Érdekesség a 2019-es teszt során, hogy a Falken a havin elégséges eredményt ért el, míg a száraz és nedves úton jó teljesítményt tudott felmutatni. Az évről évre elvégzett teszteket érdemes átolvasni és ennek fényében eldönteni, hogy melyik gyártó abroncsa mellett tesszük le a voksunkat.