furnérozott beltéri ajtó

Sokaknak azért a furnérozott ajtók a kedvencük, mert ezek adják vissza a legjobban a fa természetes szépségét. Sokan azonban nem annyira kedvelik, hiszen olcsó megoldásnak tartják. Természetesen mindenki olyan beltéri ajtó megoldást választ, amely a pénztárcájának megfelelő és amely illik otthona hangulatához, már meglévő beltéri dizájnjához. Ezeket az ajtókat egy icipici túlzással még intarziás ajtóknak is hívhatnánk, hiszen a kinézete nagyon hasonlít rá. A technológia teljesen ugyan az, csak az alapanyag sokkal olcsóbb. Az ajtó különlegessége a fa furnérok természetes sokszínűségében rejlik. A természetes színt minden esetben a selyemfényű lakkozásnak köszönhetjük. A fa természetes színén kivül a furnér szálirányának váltakozásával lehet gyönyörű látványt elérni. Kereszt- illetve hosszirányúak is lehetnek a furnérok és ezt egy ajtón belül is lehet váltakozva készíteni. Ha egy ajtón belül több fafajtát is felhasználnak a furnér szálirányának megváltoztatása mellett, akkor nagyon különleges ajtókat tudnak gyártani. Világos és sötét bükk, bükk és éges kombinációja, amit a leggyakrabban rendelnek a vásárlók, de manapság már a wenge valamint a dió szín is elindult hódító útjára.

A frízes beltéri üveges ajtók szintén sokak kedvencei, hiszen a látványos fényhatások miatt attraktív megjelenést kölcsönöznek bármelyik ajtótípusnak. Az ajtólapon megtalálható két szélső szerkezetet ezekben az esetekben egy vékonyabb anyaggal kötik össze. Ez a vékonyabb anyag lehet fa, üveg vagy akár egy fémdekor. Fa felhasználása esetén a szálirányokkal is lehet variálni, így egészen elképesztő lesz a látvány, amit végül kapunk. Ha az összekötéshez üveget használunk akkor még különlegesebb és egyedibb lesz az ajtó, hiszen az üveg lehet akár egy ragasztott biztonsági üveg is.

 

A martmintás beltéri ajtók egyedi marásmintáinak köszönhetően szintén egyedi megoldást biztosítanak otthonunk díszítéséhez. Mivel a marásminták egyediek, így bármelyik modern otthonban megállják helyüket. A sík felületű tele ajtókba és az üvegajtókba is tudnak mart mintát készíteni. A marások általában 3-4 mm szélességűek és maximum 2-3 milliméter mélyek. A fa ajtóknál ezen felül játszhatunk a színekkel is a különféle pácoknak köszönhetően.