Egy-egy vállalkozó rengeteg időt és kreatív energiát öl a munkájába. Nem fér bele, hogy a nem megfelelő vállalkozói számla miatt a kelleténél is több feladata legyen. Ezért mutatunk néhány szempontot, amely segít megtalálni a céghez passzoló vállalkozói számlát.

Igazodási pont lehet a várható pénzforgalom

A jövőt nehéz megjósolni, ám kezdő vállalkozóként is lehetnek fogalmaink arról, hogy várhatóan milyen pénzforgalmat bonyolítunk le a céges számlán. Ha pedig már meglévő vállalkozásként keresünk új lehetőségeket, akkor nem is nehéz a kalkuláció.

Jelentős forgalomnál jól jöhet a bankon belüli díjmentes elektronikus átutalás. Vagy az, hogy a NAV irányába ingyenesen utalhatunk. Kisebb és nagyobb cégeknek egyaránt számít, ha nem kell fizetni a számlavezetésért.

Az előregondolkodás egyik eleme, ha felkészülünk a külföldi cégekkel közös munkára. A nemzetközi együttműködésnek a vállalkozói bankszámlában is meg kell jelennie. Például a dollár, euró vagy svájci frank számlavezetéssel és a kedvező devizaátutalási díjakkal.

Egy KATA egyéni vállalkozói bankszámla másra hivatott, mint egy nagyvállalat céges számlája. Ugyanakkor mindkettőre igaz, hogy az adott cég igényeit maximálisan kielégíti. Akkor is, ha például online akarják intézni a vállalkozói számlanyitást. Ilyenkor elég elektronikusan benyújtani a szükséges adatokat, a bankfiókba csak egy aláírásért várják az ügyfelet.

A jól megválasztott vállalkozói bankszámla lehetőséget ad arra, hogy a cég fejlődését követve idővel egy másik, még praktikusabb csomagra váltsunk.