A gin hosszú utat tett meg az eredeti rendeltetésétől napjainkig. Noha az első írások, amiket a ginről találtak a 13. századba datálnak vissza, az igazi felhasználása a 17. században kezdődött meg igazán. Angliában akkor kezdtek el igazán foglalkozni a készítésével, amikor a jenepert bemutatták nekik a hollandok. Ez az ital eleinte gyógyszerként volt szamon tártvá és jellegzetesen boróka bogyóval ízesítették. Mára azonban már rengeteg módszert találtak az elkészítésére és az ízesítése is sokkal sokszínűbb, azonban gyakran ragaszkodnak a gyógynövényes ízvilághoz.

A Hendrick’s orbium gin Skóciában készül A The Girvan Distillery jóvoltából. Az alapja gabona, azonban többféle gyógyfűvel, fűszerrel ízesítik. Például a 17. században használt kínafa kéreg is megtalálható benne, de ezentúl kamillát és a kontroverzális koriandert is tettek bele. Ezentúl még tizenhárom gyógynövényről tudhatok, ami benne van Hendrick’s orbiumában.

Hendrick’s orbiumának kifejezetten virágos, földes illata van. Mivel Hendrick’s ginről van szó, egyértelműen keserű ízvilágra számíthatunk. Ha valaki a tonikot nem szereti, az az orbiumot se fogja sajnos. Az ízvilága hasonlít a Hendrick’s ginére, csak egy kicsit dúsabb és intenzívebb verzióban a felhasznált gyógynövényeknek köszönhetően.

A Hendricks orbium ára kiváló minőségű ginként nem az olcsó kategóriába tartozik. 18-19 ezer Ft környékén tudjuk beszerezni. Azonban akár olcsóbban is hozzájuthatunk az italkereso.hu használatával, hiszen az oldal nem csak széles kínálatot, de kedvező árakat is biztosítanak. Ha szeretnénk szívességet tenni magunknak, akkor nem a szupermarket polcain próbáljuk megtalálni, hanem az italkereso.hu weboldalon nézzünk szét. Az oldalon több mint 200 ital webshop összes ital akciója elérhető, igazi különlegességeket is találunk. Nézz szét náluk, megéri.