egészségbiztosítások

Az ebf.hu linkre kattintva egy helyen összehasonlíthatod, hogy milyen különbségek vannak az egyes magán egészségbiztosítás költségei között. Azok az ügyfelek, akik az egészségbiztosítások mellett döntenek egy életre elbúcsúzhatnak a hálapénztől. Itt erre már egyáltalán nem lesz szükség. Ha éves szinten összeadjuk a hálapénzeket, amit az orvosoknak kifizettünk akkor kiderülhet az is, hogy egy havonta fizetett egészségbiztosítással sokkal jobban járhatunk. Az álélami egészségügyben manapság számtalan olyan kifogásolható körülmény van, amely indokolja az egészségbiztosítás megkötését.

Az egészségbiztosítások havi díja sok tényezőtől függ. Ilyen az életkor, a jelenlegi egészségi állapot, a foglalkozás, az életmód, az, hogy egyéni vagy csoportos biztosításról van szó, az hogy melyik biztosítót illetve szolgáltatási csomagot választjuk. Az egészségbiztosítás tulajdonképpen egy kockázati biztosítás fajta, hiszen, ha egészséges valaki akkor a biztosítónak nem kerül semmibe, ha viszont nagyon beteg akkor sokba kerül. Súlyos betegségek esetén akár 20-30 millió forint környékén is alakulhat a betegség kezelésének ára. A biztosítók minden egyes ügyfél esetében felmérik az egészségi állapotot, hogy mekkora esélyünk van a megbetegedésekre. Az egészségbiztosításoknak is két típusa van, ilyen az összegbiztosítás és a szolgáltatásfinanszírozás.

E kettő között fontos különbséget tennünk, és azt választanunk, amely számunkra is kedvezőbb. A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosításoknál az egészségügyi ellátást is megszervezik és egészen magas összeghatárig az összes költséget fedezik. Ez lehet egy magánorvosi ellátás, egy labor- vagy szűrővizsgálat, egy gyógytorna, de még külföldi gyógykezelés is.

Fontos tudni, hogy egy 25 éves irodai dolgozó esetében, aki nem dohányzik sokkal szívesebben nyújtanak egészségbiztosítást és nagy valószínűséggel a havi díj is alacsonyabb lesz, mint egy idősebb, esetleg dohányzó biztosítottnál. Ezekben az esetekben igen sok a kockázata egy biztosítónak. A biztosítók olyan egészségügyi kiadásokat egyáltalán nem szoktak finanszírozni, amelyek már most előre láthatóan be fognak következni. Pontosan emiatt plasztikai műtéteket sem szoktak finanszírozni, hiszen azok nem függenek szorosan össze a betegségekkel, ezek esztétikai jellegűek.