auto

A nyári gumicserét sokan körülményesnek tartják, ezért nem egyszer fordul elő, hogy csak nyáron kezdenek akciós nyári gumikat keresni. Ez azonban sokszor későinek bizonyulhat, hiszen a jobb abroncsokat hamar elkapkodják. Az akciósgumi webáruházban azonban senki sem fog csalódni, hiszen év közben is hatalmas árukészlettel várják a vásárlókat. A webáruház szakértő csapata gondol azokra a vásárlókra is, akik későn kapnak észbe és esetleg egy nyári külföldi vakáció előtt kezdik el keresgélni a megfelelő abroncsokat. Tavasszal érdemes az abroncsok cseréjéről gondoskodni, hiszen a megfelelő téligumi használat mellett, a megfelelő nyárigumi használat ugyanolyan fontos. Ha a téli abroncsokat használjuk a nyári időszakban akkor az sokkal gyorsabban kopásnak indul, hiszen nem a nyári utakra tervezték. A nyári és a téli abroncsoknak teljesen más az összetétele, ám ezt kevesen akarják megérteni. A tökéletesen a téli időszakra kialakított abroncsok egyáltalán nem megfelelők a nyári időszakban.

Az abroncs választásban természetesen tudnak segíteni a szakemberek, de van néhány szempont, amit csak mi tudhatunk. Az autógumik használata és annak körülményei, azaz száraz úton, lakott területen, normál sebesség mellett keressük-e az új abroncsot. Vagy esetleg sokkal többet járunk hosszabb távon és autópályákon. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen abroncsot fogunk választani. Hétköznapokon általában sokkal kisebb távolságokat teszünk meg, átlagos sebesség mellett, de ha autópályán vagyunk, akkor a menetstabilitás egy városi használatra felszerelt guminál csökken. Kanyarodás közben érezhető, hogy a gépjármű nem teljesen stabilan közlekedik. A hosszabb utakra mindig érdemesebb prémium abroncsokat vásárolni, hiszen így üzemanyagot is megtakaríthatunk. A városi használatra pedig inkább a gazdaságos abroncsok mellett tegyük le a voksunkat.

 

A neten ma már sok helyen elérhetők az abroncs tesztek, amelyet nem árt átolvasni. Az autógumik viselkedését száraz, valamint nedves úton is megtekinthetjük. A tesztek kitérnek a menetzajra, az üzemanyag fogyasztásra, a kopásra és a gördülési ellenállásra is. Amennyiben a teszteket átolvasva egy márkáról kiegyensúlyozott véleményt olvasunk, akkor azzal az abronccsal már biztosan jól járunk. Ha szeretnénk a legjobbat kihozni autónkból akkor az évente elkészülő teszteket folyamatosan nyomon kell követni. A középkategóriás abroncsokat azoknak érdemes kiválasztaniuk, akik mind az autópályákon mind pedig a városi forgalomba sűrűn megfordulnak. Ez egy tökéletesen biztonságos megoldást jelent.