gyógytorna

Az olyan oldalakon, mint a gyogytornaszom.hu egy helyen megnézheti, hogy hány különféle gyógytorna kezelési módszerrel találkozhat Budapesten. A kezelések előtt egy állapotfelmérés történik, így a gyógytornász pontosan meg tudja mondani, hogy a fájdalmat mi miatt érezzük. A gyógytornászok mindig. arra törekednek, hogy az okot. gyógyítsák meg és csak olyan kezelést adnak a pácienseknek, amely nem okoz fájdalmat. A gyógytornászok mindegyike több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik, így biztosak lehetünk abban, hogy. jó kezekben leszünk. Lumbágót, isiászt és gerincsérvet is képesek gyógyítani. Budapesten a Batthyány térnél vehetők igénybe a kezelések.

 

A kezelések kínálata igen széles, így manuálterápiát, McKenzie tornát, gyógytornát, műtéti rehabilitációt, Senior tornát, Stretchinget is igénybe vehetünk. A manuálterápia során speciális műfogásokkal történik a kezelése. A kezeléssel a gerinc környéki izmok problémáit tudják orvosolni. Kezelések után enyhülnek a derék és hátfájdalmak, de jó hatással van a váll és nyak környéki. fájdalmakra is. A Barvicsenko-módszer alkalmazása során a terapeuta nem csak a manuális műfogásokat alkalmazza, hanem saját testsúlya erejét is beveti, hogy a kifejtett hatás még erősebb legyen. A. Semmelweis Egyetemen ezt a módszert már posztgraduális képzéseken oktatják.

A McKenzie torna világszerte elismert. Gerinc- és. végtagízületek fájdalom esetén alkalmazzák. Robert McKenzie az 1980-as években fejlesztette ki ezt a gyógytornát. Magának a módszernek a neve MDT, azaz Mechanikai Diagnózis és Terápia. Minden olyan gerincfájdalomnál javasolt, ahol a porckorongok kopása fordul elő. Gerincsérveseknek ezt kifejezetten ajánlják. Kitüremkedés esetén még jó megoldást kínál. Ha már a porckorongok belső kocsonyás magja kiszakadt, akkor a módszer már nem tud segíteni a gyógyulásban. A profi gyógytornászok ezt a terápiát is gyakorta alkalmazzák gerincsérvvel érkező betegek esetében. A McKenzie tornát teljesen testre és személyre szabottan építik fel. Láthatjuk, hogy Budapesten nagyon sok kezelés közül választhatunk, de talán a gyogytornaszom weboldalon még több hasznos információt találunk.