bitumenes lemez lerakása

Egy épület tervezésénél és kialakításánál már komoly feltétel a megfelelő mértékű szigetelés alkalmazása. Amíg néhány évtizeddel ezelőtt erre még kevés hangsúlyt fektettek, addig a modern rendszereknél már elképzelhetetlen, hogy ezek hiányában történjen a kiképzés. A beton önmagában nem elég hatékony a nedvesség kizárására, valamint a hő megtartására. A bitumenes lemez lerakása ebből adódóan meghatározó, amire megéri kiemelt figyelmet fordítani és akár jelentősebb összeget beruházni.

A hun.sika.com weboldalon már megtalálhatók azok a kivételes készítmények, amik megfelelnek az elvárásoknak minden tekintetben. Természetesen a termékek mellett a bitumenes lemez lerakása sem történhet akárhogyan. Az alapfelületeket, ami többnyire beton mindig alaposan meg kell tisztítani, a hibákat javítani. Amint ez megtörtént következhet a kelősítés, ami voltaképpen egy alapozó réteg felhordása. Ez szintén bitumenes komponens, ami tömíti a pórusokat, kitölti a kisebb repedéseket. Erre történik meg a bitumenes lemez lerakása átlapolással, hogy a nedvesség biztosan ne találjon szabad utat a lemezek között.

Lánghegesztéssel megolvasztják a kelősítő részt és a lemezek alsó felületét, majd ezek egybeforrnak. A munkálatok végére egy olyan védőréteg kialakítása történik meg, ami még a nagy víznyomással szemben is remekül kitart. A bitumenes lemez lerakása minden területen megtérülő befektetés, amire megéri fokozottan figyelni, hiszen az épületek élettartamának kitolását végezhetjük el azzal. Ismerjük meg a részleteket és használjuk a professzionális összetevőket okosan.