címkenyomtatás

A hatékony kivitelezés minden területen döntő jelentőséggel bír, amit fontos előtérbe helyezni. A termelékenység, ezzel együtt pedig a versenyképesség csak úgy fokozható, ha az egyes munkafázisok nem kerülnek túl sokba, az értékesítés és az előállítás szempontjából sem. A címkenyomtatás ilyen tekintetben minél alacsonyabb kiadások mellett kell megvalósuljon, de azért nem szabad a minőséget a háttérbe szorítani. Ha olyan szakmában dolgozunk, ahol gyakran van igény öntapadós etikett címkékre, akkor alaposan nézzük meg, milyen formában történik azok elkészítése. A címkenyomtatás lehet gyors és könnyű, de okozhat fennakadásokat, amennyiben felelőtlenül végezzük azt.


Többféle technológiával végezhető a címkenyomtatás

Ha leginkább a mennyiség az, amire fókuszálunk, akkor beérhetjük a direkt termál rendszerekkel, amik nem igényelnek külön tintát, mert közvetlen kapcsolat révén a matricákban található pigmenteket aktiválják. Egyértelműen ez a jelenleg legolcsóbb metódus, de tartóssága hagy maga után kívánnivalót. Ezzel szemben a termál transzfer címkenyomtatás már nagyobb kiadással jár együtt, mert kell hozzá külön tinta, viszont a papír mellett műanyag és még szövet címke gyártására is nyílik vele mód.

A színes tintasugaras címkenyomtatás a következő és jelenleg legmagasabb lépcsőfok, ami a kiadások terén szintén érződik. Bár alapvetően kisméretű dolgok készítéséről van szó, azért a végelszámolás tekintetében igen sokba kerülhet, ha nem jól döntünk. A webmaxx.hu oldalon megtaláljuk a részleteket és a szakemberek segítenek, ha nem tudnánk magunktól, mit szeretnénk pontosan.