gyógyászati kezeléseket

A Balaton szomszédságában terül el a Hévízi tó, amely Magyarország igazán különleges adottságokkal rendelkező fürdőhelye. Nem csak azok számára javasolt, akik a gyógytó sajátos vízösszetételét szeretnék kihasználni, hanem az egyedi és izgalmas helyszínek rajongóinak is. A 38 méteres forrásmélységgel rendelkező tó 44 hektáron terül el, így méreteiben is egy hatalmas komplexumról van szó.

A fürdő több mint 2000 éves múlttal rendelkezik, ez pedig hűen mutatja, hogy gyógyvizének erejét már régóta kihasználja az ember. Hazánk legrégebbi fürdőjében egyébként a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. Nem csak a tóban fürdőzés jelent igazi élményt, hanem a gyógyászati kezelések és a segítségükkel elérhető hatás is. A hévízi gyógyiszapot például kúraszerű használatra javasolják a szakemberek, de érdemes a különféle gyógyászati kezeléseket is kihasználni az életminőség javításának érdekében.

A tó kínálta lehetőségeket leginkább több napos tartózkodás esetén élvezhetjük. A városban hotelek, vendégházak és apartmanok széles választékával találkozhatunk, melyek télen-nyáron remek döntésnek számítanak. Akár prémium színvonalú magánházakat is bérelhetünk, amelyek erkéllyel és teljes felszereltséggel szolgálják a tartózkodás kényelmét. A szallaskeres.hu linkre kattintva megnézheti, hogy hogyan festenek belülről ezek az igényes magánszállások.

Hévíz a Balaton közelsége miatt is nagy népszerűségnek örvend és nem ritka, hogy a vendégek a „magyar tengernél” töltött nyaralás után ruccannak át néhány napra a méltán híres Hévízre. A prémium színvonalú szállások iránt érdeklődők belső medencével rendelkező luxus villák közül is válogathatnak, melyeket akár nagyobb társaságok is bérbe vehetik a színvonalas pihenést megcélozva. Az árakat tekintve Hévíz sem drágább, mint bármelyik fürdővárosunk, ráadásul kiváló elhelyezkedésénél fogva a környék itt rengeteg szórakozási, kikapcsolódási és kirándulási lehetőséget is kínál.

A Hévízi tó idén nyáron is nagy érdeklődésre tart számot, és a gyógyulni, fürdőzni vágyók garantáltan megtalálják itt a számításukat. Mindezt kiegészítve a balatoni gasztronómiával és a Balaton-felvidék nyújtotta kirándulási lehetőségekkel tulajdonképpen korosztálytól függetlenül mindenki jól érezheti magát a térségben. A hévízi magánszállások megfizethető, mégis nívós választásnak bizonyulnak akár nagyobb társaságok, akár egy romantikus hosszú hétvége kapcsán.