Karfiolleves

A különféle leveseknek nagy hagyománya van kis hazánkban, ezért nem meglepő, hogy majdnem mindenféle alapanyagból tud a magyar konyha ilyen jellegű ételt készíteni. Természetesen ennek megvan a maga előnye ugyanis remekül hidratálja a szervezetet, miközben sok hasznos tápanyagot juttat be, amit remekül tudunk felhasználni. A hagyományos karfiolleves sokak kedvence.

Természetesen ehhez szükség van a megfelelő összetevőkre, amiket akár mi magunk is megtermelhetünk, ha módunkban áll vagy könnyedén beszerezhetjük egy jó zöldségestől. törekedjünk arra, hogy lehetőleg a termesztési technológia ne modern legyen, mert akkor jó eséllyel csak minimális vitamintartalommal rendelkeznek a növények.

A hagyományos karfiolleves receptje azonnal elénk tárul a receptneked.hu weboldalon, így konkrét útmutatót kapunk arra vonatkozóan, hogy milyen megvalósítások mentén kell haladnunk a célunk elérése érdekében. Természetesen ahány ház annyi szokás és mindenki kicsit másképpen kedveli, de azért a hagyományos karfiolleves mégis egy jól megszabott folyamat mentén készül el. Az első lépés minden esetben a különféle zöldségek előkészítése, megtisztítása, feldarabolása. A vöröshagyma, krumpli, zellerlevél, vörösrépa, petrezselyem egyaránt szükséges a kiváló ízvilág megszületéséhez. A hagyományos karfiolleves sóval, borssal, paprikával ízesíthető már amennyire az igényeink megkövetelik. Némi galuska is dukál bele, amit egyszerűen össze lehet állítani. A hagyományos karfiolleves kiváló elő vagy főétel annak függvényében, hogy mennyire nagy lakomát szeretnénk csapni. Irány tehát a konyha és alkossunk minél hamarabb.