A hajbeültetés alapelve az, hogy a hajkorona elvesztését leggyakrabban a tesztoszteron egyik változata, a DHT hormon okozza. Viszont a fej egyes területein a haj ellenálló és nem hullik ki – ez a fej oldalsó és hátsó része –.  A hajbeültetés során az itt található hajszálak egy részét telepítik át a megritkult, illetve teljesen kopasszá vált fejterületre.

 

Mitől függ a hajbeültetés lehetősége és sikeressége

Mivel minden esetben a páciens saját hajat ültetik át, így a hajbeültetési műtét eredményességét mindig az adott paciens adottságaihoz és elvárásaihoz viszonyítva lehet felállítani. Jó eredmény garantálható azok számára, akiknek hajhiányuk kiterjedése az átültethető hajmennyiséggel, jó sűrűséggel kezelhető.  Nagy jelentősége van az adóhelynek, megfelelő kiterjedtsége és hajsűrűség esetében sok haj ültethető át, ellenkező esetben esetleg kevesebb

A hajvétel és beültetés speciális tűk segítségével történik, így a beavatkozást követően nem marad sem heg sem vágás.

 

Hajbeületés látható eredménye

A FUE hajbeültetést követően a hajszálak intenzív növekedése a 4. 5. 6. hónapban érzékelhető. Azt, hogy kinél mikor azt mindenkinél szubjektív faktorok befolyásolják.

A műtét végleges eredménye 12 hónap múlva látható.

 

A hajbeültetés nem kozmetikai beavatkozás, hanem – attól függetlenül, hogy altatás mentes – komoly orvosi műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel! Csak megbízható és nagymúltú Klinikát válasszon.