pcr-test

Vannak olyan helyzetek, amikor szinte azonnal van szükséged PCR tesztre. Az ilyenek nagyon sok minden miatt megeshetnek, mindenesetre ha előfordul, akkor az emberek nagy része bepánikol és nem tudja, hogy pontosan hova is menjen. Ez főként igaz akkor, ha angol nyelvű PCR tesztre van szükségünk, ami utazásnál lehet szükséges. Pontosan ezért érdemes már korábban utánanézni az ilyen információknak, hiszen hiába kaphatjuk meg korán az eredményeket, meglehetősen problémás az utazás előtti utolsó pillanatokban is ezen stresszelni.

Angol nyelvű PCR teszt eredmény

A legnagyobb probléma az utazáshoz szükséges PCR tesztekkel, hogy a legtöbb esetben nem fogadnak el külföldön magyar nyelvű dokumentumokat. Ez érthető, hiszen nem világnyelvről van szó, viszont ez nagyban megnehezíti a magyar állampolgárok életét, ha külföldre akarnak menni. Ez különösen igaz azokra, akik azt sem tudják, hogy hol kezdjenek el keresgélni a problémával kapcsolatban, mit tudnak tenni annak érdekében, hogy angolul kapják meg az eredményeiket. A legtöbb helyen kérhetjük a teszteredményeink mellé azt is, hogy angolul elérhetővé tegyék azokat, viszont ez esetenként több időbe és pénzbe is kerül. Ezt természetesen nem mindenki engedheti meg, főleg ha minél hamarabb kézhez akarjuk kapni a negatív eredményt. A másik amit figyelembe kell vennünk, hogy vannak laborok, ahol egyáltalán nem adnak ki angol nyelvű leleteket.

A Margit Laboratóriumban azonban kérnünk sem kell, hogy angol nyelvű dokumentumot is adjanak, mivel az eleve része a szolgáltatásnak amit kapunk, nem számítanak fel rá külön árat. Pontosan emiatt, ha külföldre tervezünk utazni és Budapesten tartózkodunk, vagy annak szoros környezetében, érdemes elgondolkodni ezen az opción.

Eredmény képzhezkapásának időintervalluma

A legtöbb laboratórium 24-48 órás időintervallumot ad meg arra, hogy egy személy milyen korán kaphatja meg az eredményeit. Ez nagyon sok esetben nem elegendő, főleg ha valakinek sürgős dolga lenne külföldön, amihez minél hamarabb el kell indulnia. Emiatt léteznek sürgősségi tesztelések, viszont ezek borzasztóan magas árakkal járhatnak, így természetesen az emberek többsége próbálja kerülni.

Azonban a Margit Laboratóriumban garantálják azt, hogy az eredményünket 24 órán belül megkapjuk az email fiókunkba, így ez a legtöbb esetben már sokat könnyít a helyzeten. Viszont ha még ez sem elég, akkor mindenféleképpen ki kell fizetnünk a sürgősségi tesztlevételnek az árát és akkor 12 órán belül kaphatjuk meg  a leleteket. Habár erre is vannak bizonyos szabályok, mivel a levett mintának 3 óráig be kell kerülnie a laboratóriumba, hogy időben ki tudják értékelni az eredményeit. Ha valaki a késő délutáni órákban értesül arról, hogy külföldre kell utaznia, akkor legalább a következő napot meg kell várnia.