2018. április 25. szerda, Márk napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Vélemény Miről szól a Weborvos PRO?

Miről szól a Weborvos PRO?

2013-07-20 07:00 Forrás: -- Bene Zsolt, szerkesztő
3870
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Évek óta dédelgetett álmunk vált valóra azzal, hogy hosszas előkészületeket és háttérmunkát követően publikussá tettük a Weborvos PRO kórházportált. Kérjük, lépjenek beljebb!

Weborvos PRO – profán kérdés: miről is van szó, tessék mondani?

Ilyen állat márpedig nincs! – kiálthatnánk fel joggal, hiszen szigorú értelemben véve kórházügy mint olyan, nem is létezik önállóan, hiszen az „mindössze” a nagy egészségügyi rendszer egyik alrendszere. Természetesen tudjuk, minden mindennel összefügg. Mi azonban nap mint nap rengeteget beszélünk, olvasunk, írunk és vitatkozunk róla – miközben vigyázó szemünket a kórházak ügyére, erre a kis-nagy alrendszerre vetjük. Csitt – mondjuk, ha a rádióban halljuk, hogy a rezidensek csomagolnak, mert nekik kívül tágasabb, vagy a híradóban a kórházszövetség elnöke nyilatkozik, hogy most már tényleg Vészhelyzet van stb. (Kór)házaink tájáról eddig innen-onnan vadásztuk össze a formális információkat és az informális kiszivárogtatásokat. Mi lenne, ha ettől kezdve mind egy helyre gyűjtenénk ezeket, és másokat is meghívnánk a közös olvasgatásra, véleménycserére – s ezt az új helyet úgy hívnánk, hogy Weborvos PRO?

Weborvos PRO – web orvosnak, professzornak, döntéshozónak

A Weborvos PRO kórház- és egészségügyi portál küldetése, hogy a magyar egészségügy elkötelezett szakemberei számára első kézből nyújtson friss és korrekt információkat. A Weborvos PRO elsősorban az intézményi döntéshozói pozícióban lévő orvosokat, az egészségipar szakembereit és az állami-intézményi döntéshozókat, szereplőket, továbbá a szakmapolitika és a kórházügy iránt érdeklődőket kívánja elérni. A szakmai közösség számára igyekszünk kizárólag itt fellelhető dokumentumokkal, elsődleges információkkal szolgálni annak érdekében, hogy kedvelt és nélkülözhetetlen információs forrássá tegyük a portált.

Weborvos PRO – problémafelvetések, megoldási javaslatok

A portálon gyorshírekkel és érdekes témakörökkel (interjúk, orvosportrék, klinikák-kórházak-szakrendelők bemutatása, tudósítás egészségügyi célú beruházásokról stb.) kívánjuk a naponta ide látogatókat bevonni a magyar egészségügy életébe. A Weborvos PRO rovatszerkezete – az egyszerű áttekintés érdekében – hasonlít egy nyomtatott magazinéhoz. A könnyebb tájékozódás és a látvány fokozása miatt színes tipográfiával (fotók, szemléltető ábrák, illusztrációk), a nyomtatott sajtóból és a webes világból érkező, széles körű napi tartalomajánlóval szeretnénk jelentkezni. A már jelenleg is elérhető tartalom a továbbiakban minőségi videotartalommal egészül ki. Célunk, hogy a hozzászólási lehetőség megteremtésével mértéktartó, kedvelt és elfogadott kommunikációs teret biztosítsunk az ágazat szereplőinek.

Weborvos PRO – professzionális szakmai tartalom

Kutatási adatok szerint a Weborvos Online Egészségügyi Magazin jelenleg olyan portálmárka, amely az egészségügyi döntéshozók számára meghatározó információs forrás, az orvos-szakemberek 2-3. legkedveltebb szakmai oldala, és az egészségtudatos állampolgárok (betegek) számára is széles körű tájékoztatást nyújt. A Weborvos PRO a Weborvos regisztrációhoz kötött, professzionális szakmai tartalmat nyújtó alrendszere. (Kezdetben szeretnénk mindenki számára betekintést engedni, regisztrációt csak a későbbiekben – terveink szerint az ősz folyamán – vezetünk be).

Bene Zsolt
szerkesztő

Ezek a cikkek is érdekelhetik

Kulcsszavak

WeborvosPRO ,