2018. április 25. szerda, Márk napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Szakellátás Megújult szakrendelő évi százezer ellátásra

Megújult szakrendelő évi százezer ellátásra

2011-09-24 09:33 Forrás: MTI
1821
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A kaposvári kórházigazgató példaértékűnek minősítette a fonyódi egészségügyi fejlesztést.

 

A fonyódi szakrendelő példa arra, hogy kell összefogással egészségügyi ellátást biztosítani - mondta Repa Imre, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója a 400 millió forintos beruházás átadó ünnepségén pénteken. A fonyódi és lengyeltóti kistérséget ellátó fonyódi járóbeteg-szakellátó központot uniós támogatással fejlesztették, a beruházáshoz a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, az intézményt üzemeltető Egészségügyi Nonprofit Kht., illetve a város 20 millió forintos önerővel járult hozzá.

Megújult és bővült a szakrendelő 35 éves épülete, felújították és bővítették az intézmény orvosi műszerparkját, informatikai infrastruktúráját is.

Repa Imre hangsúlyozta, nemcsak a térség 40 ezres lakosságát, hanem nyaranta több százezer embert kell ellátnia a fonyódi egészségügyi intézménynek. A főigazgató szerint ilyen magas szintű szakellátást és folyamatos ügyeletet biztosító szakrendelőből legalább négyre lenne szükség a Balaton déli partján.

Metz József, a fonyódi szakrendelő igazgatója, sebész főorvosa emlékeztetett arra, hogy Fonyódon évente mintegy százezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le a rendelőben, a fogadott betegek 97 százalékának végleges ellátást tudnak biztosítani, helyben elvégezve minden szükséges vizsgálatot.

Ezek a cikkek is érdekelhetik