2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Sport Magyar Kórházak Foci Tornája 2013

Magyar Kórházak Foci Tornája 2013

2013-07-20 07:00 Forrás: Kórház 2013/7-8. -- promosport.hu
1891
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A vidéket képviselő egészségügyi intézmények átütőnek is nevezhető sikerével zárult a Magyar Kórházak Foci Tornája, miután a 28 csapatot felvonultató mezőnyben a két legjobb budapesti szereplőnek is csak a kilencedik és a tizedik hely jutott. A győztesnek járó serleget a DE OEC összeszokott „válogatottja” érdemelte ki, amely a döntőben a Salgótarjánt képviselő Szent Lázár Megyei Kórház amatőr focistáinál bizonyult 2-0 arányban jobbnak.

A budapesti tornából idén országos rendezvénnyé átalakult szabadidős sportesemény ünnepélyes megnyitóján dr. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár arra emlékeztette a csaknem 300 közelebbi és távolabbi szakmabeli munkatársát, hogy a kórházakban egymást követik a nagy győzelmek és a fájdalmas vereségek, amelyek közül utóbbiak feldolgozása soha nem volt és nem is lesz könnyű feladat. A fővédnök dr. Szócska Miklós államtitkárt képviselő dr. Cserháti Péter annak a reményének is adott hangot, hogy a Fáy utcai Vasas Sportközpontban az egész napos sportolásra vállalkozó kórházi vezetők, orvosok, ápolok és műtősök egyaránt szellemileg és fizikailag is feltöltődve térnek vissza a munkahelyükre, melynek köszönhetően az előttük álló feladatok megoldása is könnyebbé válhat.

A torna első részében a csapatok öt csoportba sorsolva a legjobb tíz közé jutásért versengtek, aztán a helyosztók párosítását kialakító csatározások következtek. A meglepetés ekkor következett, ugyanis a legjobb tíz együttes közé nyolc vidéki és csupán két budapesti intézmény csapata verekedte be magát.

– A megyei kórházak meghívásával a tavalyihoz képest idén körülbelül 30 százalékkal nagyobb lett a mezőny, és úgy gondoljuk, hogy a fejlődés ütemét 2014-ben is tartani tudjuk – nyilatkozta az érmek és a helyezések sorsát eldöntő mérkőzések előtt Szalay Gergő, a PromoSport Kft. ügyvezetője, a kórházi focicsapatok versengésének ötletgazdája. – Elismerés illeti a kiemelt főtámogatóként mellénk álló Magyar Labdarúgó Szövetséget, amely az ilyesfajta tornák megrendezését is fontosnak tartja, és azokat a segítőkész partnereinket is, akiknek köszönhetően immár harmadszor tehettük ingyenessé a csapatok számára a részvételt, s teremthettünk a számukra igen jó versenyfeltételeket.

Az aranyérmek tehát Debrecenbe kerültek, míg az ezüstök Salgótarjánba, a bronzérmeket ugyanakkor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház focistái vehették át, akik a harmadik helyért folyó csatában 4-2-re győztek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ lelkes sportemberei ellen. A Magyar Kórházak Foci Tornáján a játékosok összesen 241 gól megszületésének örvendezhettek, amelyek közül 13 a „gólkirály” Maksa Csabának, a bronzérmes miskolciak erősségének a nevéhez fűződött. A torna legjobb kapusaként – a játékvezetők voksolásának eredményeképpen – Károly Gergelyt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház játékosát köszöntötték. Külön versenyt vívtak a torna partnerei és céges támogatói, az első helyet a Hartmann-Rico, a másodikat a Hungaropharma, a harmadikat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a negyediket a Dräger Medical, az ötödiket a GYEMSZI foglalta el.

Eredmények

1. helyért: Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum – Szent Lázár Megyei Kórház (2-0); 3. helyért: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház – Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (4-2); 5. helyért: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak – Tolna Megyei Balassa János Kórház (0-1); 7. helyért: Bács-Kiskun Megyei Kórház – Csolnoky Ferenc Kórház (2-3); 9. helyért: Országos Onkológiai Intézet – Egyesített Szent István és Szent László Kórház (3-0) mérkőzött. 

Ezek a cikkek is érdekelhetik

Kulcsszavak

egészségügy , sport ,