2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Sport Kezdődnek a sportos csütörtökök!

Kezdődnek a sportos csütörtökök!

2012-06-04 11:33 Forrás: Weborvos
1201
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Ingyenes edzések az ország mintegy negyven településén a hónap első csütörtökén.

 

Minden csak elhatározás kérdése – mondják –, a Médiaunió Alapítvány és partnerei pedig mindent megtesznek azért, hogy a sportolni vágyók számára ne csak ábránd legyen a rendszeres mozgás. Az Alapítvány idei kampányának célja, hogy a hétköznapi ember ne csak nézze a sportot. Fontos, hogy minden ember találja meg magában azt a motivációt, ami segítheti őt abban, hogy megtegye az első lépést és beépítse mindennapjaiba a rendszeres mozgást. Nem többről beszélünk, mindössze heti 3x1 óráról.

Mindehhez konkrét segítséget is szeretne nyújtani a Médiaunió Alapítvány. Ezért hónapról hónapra megszervezi a „Sportos csütörtök" elnevezésű akciót, melynek keretén belül minden hónap első csütörtökén ingyenes (vagy nagyon kedvező árú) bemutató órák megtartására ösztönzi a sportklubokat és trénereket, hogy ezáltal minél több érdeklődő ismerhesse meg az adott sportágat. (A kampányhoz csatlakozó klubokban színes kampány-plakát is hirdeti az akciót.)

Az első „Sportos csütörtököt" június 7-én rendezik az ország mintegy negyven településén. Futás, tai chi, labdarúgás, fitnesz, a karate több fajtája és más harcművészeti ágak közül lehet választani. Továbbá a sportklubok mellett futónagykövetekhez is lehet csatlakozni, akik a remek hangulatú edzéseken hasznos tanácsokkal is ellátják a kezdő sportolókat.

Természetesen más sportágakat is kipróbálhatnak az érdeklődők, például a vívást, a mountainboardot vagy különböző gyermeksportokat – és a lista folyamatosan bővül! A második „Sportos csütörtökön", július 5-én várhatóan jóga, nordic walking, zumba, sárkányhajó, Canne de combat és MediBall edzéseket is ingyenesen látogathatnak az érdeklődők. A folyamatosan frissülő, csatlakozó partnerek listája megtalálható a kampány honlapján (www.sportolnijo.hu) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/3x1ora).

Ezek a cikkek is érdekelhetik