2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Sport III. Pest-Buda non-stop Sportfesztivál

III. Pest-Buda non-stop Sportfesztivál

2013-06-07 15:35 Forrás: Weborvos
1097
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Kispályás futball, tollaslabda, asztalitenisz, fejelő verseny, dekázó verseny...

 

A 2001-ben és 2002-ben hatalmas sikerrel megrendezett Pest-Buda non-stop sportfesztiválok szervezői 2013. június 8-9. között 10 év után újból lehetőséget adnak a főváros lakóinak, hogy eldöntsék: Pest vagy Buda a sportosabb városrész. Az árvízveszély miatt változott az esemény helyszíne, ám az elhivatott résztvevőket a rendkívüli helyzet sem rettenti el a megmérettetéstől.

A III. Pest-Buda Sportfesztivál helyszíne a Hajógyári-sziget lett volna, melyet azonban az árvíz készültség miatt lezártak. A szervezők a XII. kerületi Hegyvidék Önkormányzat támogatásának köszönhetően gyorsan új helyszínt találtak az esemény számára. A III. Pest-Buda Sportfesztivál így a XII. kerületi Arany János Gimnáziumban (1124 Budapest, Meredek utca 1.) kerül megrendezésre.

Az új helyszín tömegközlekedéssel is könnyen elérhető a főbb budapesti csomópontokról:
• Örs vezér tere: M2-vel az Astoriáig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.
• Kőbánya-Kispest, Népliget: M3-mal a Ferenciek teréig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.
• Óbuda, Bogdáni út: 86-os busszal a Rudas Gyógyfürdőig, onnan át kell sétálni az Erzsébet híd budai hídfő buszmegállóig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.
A Vas Gereben utcai buszmegállótól pedig mindössze 4 perc sétára található az Arany János Gimnázium.

Az időpont változatlan, június 8-án és 9-én is 9.30-tól 18.00-ig várják a sportolni vágyókat, akik a következő versenyszámokban mérhetik össze erejüket: kispályás futball, tollaslabda, asztalitenisz, hetes rúgó verseny, fejelő verseny, dekázó verseny. Az egyes versenyekre még mindig lehet nevezni, e-mailben: nevezes@pestbudasportfesztival.hu vagy telefonon: + 36 70 469 99 54; + 36 70 967 02 73, valamint az esemény napján, a rendezvény helyszínén is.

Egy csapat, illetve versenyző vagy Pest, vagy Buda csapatába nevezhet lakhelye, illetve a képviselt intézmény, szervezet, cég székhelyének elhelyezkedése szerint. Az egyes csapatok, valamint egyéni versenyzők városrészüket képviselik, s elért eredményeik annak pontjait/góljait gyarapítják, így 2013. június 9-én 18.00 órára eldől, hogy Pest vagy Buda a sportosabb városrész. A városrészek versengése mellett természetesen az egyéni és/vagy csapat eredmények is értékelésre kerülnek minden meghirdetett versenyszámban, tehát lehetőség van vetélkedni a „Budapest legjobbja" címért is.

Ezek a cikkek is érdekelhetik