2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Művészet Psychart24: jövő héten nyílik a tárlat

Psychart24: jövő héten nyílik a tárlat

2011-10-18 11:23 Forrás: Weborvos
1038
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Immár második alkalommal alkottak együtt hivatásos és amatőr művészek, betegek és egészségesek.

 

Mint arról a Weborvos is beszámolt, 2011. szeptember 30-án déltől október 1-én délig, 24 órán lehetett festeni, rajzolni a Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria által szervezett "Psychart24 művészeti maraton" elnevezésű rendezvényen. Az esemény célja volt felhívni a figyelmet a mentális fogyatékkal élők társadalmi kirekesztésére, a pszichiátriai betegséggel élők köré emelt falak lebontásának, társadalmi elfogadásuk erősítésének lehetőségeire.

50 festőállvány, 25 kiló festék és 400 ecset várta a művészeti maraton résztvevőit. Dr. Simon Lajos, pszichiáter, egyetemi docens, a Moravcsik Alapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg a rendezvényt, ahol elmondta, hogy a PsychArt24 művészeti maraton a Lelki Egészség Világnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat felvezető eseménye. Az eseményt többek között a Magyar Pszichiátriai Társaság, a Magyar Alzheimer Társaság és a Magyar Vöröskereszt támogatta.

Az elkövetkező 24 óra alatt, a 156 regisztrált résztvevő 257 festményt és rajzot készített. Minden regisztrált alkotó, a Kossuth Kiadó felajánlásaként, a most megjelent Karinthy életmű sorozat első kötetét kapta. A jól szervezett eseményen a Moravcsik Alapítvány kliensei, munkatársai és önkéntesei segítették az alkotókat, akik számára minden, a művészi munkához szükséges eszközt biztosítottak a szervezők.

A Psychart24 művészeti maratonon készült alkotásokból összeállított kiállítás megnyitója 2011. október 25-én, 11 órakor lesz a Budapest Art Brut Galériában (Kőbányai út 22., bejutás a Könyves Kálmán körút felől). További információk a www.psychart24.hu és a www.artbrut.hu oldalakon.

Ezek a cikkek is érdekelhetik