2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Művészet Megjelent!

Megjelent!

2014-01-02 07:25 Forrás: Orvosok Lapja 2013/12.
7844
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


„És a te lelked?” címmel megjelent dr. Wilhelm Ottó új, ismeretösszegző könyve.

A szerző az első fejezetekben a lélekről szóló bölcsességek és szólások után a költészetből is gyűjteményt szolgáltat. A bibliából kiemelt idézetek révén tovább közelít a téma lényegéhez. Az elemzések és következtetések a női és férfi lélek jellegzetességei, valamint a magyar lélek taglalása után a lélek jellemzésében összegződnek. Eljutunk a lélek definícióinak felsorolásáig, majd a lehetséges mai meghatározásáig. A lélek szerkezete fejezetben hasznos ábrák segítik a könnyebb megértést, miközben kitér annak fejlődésére is.

A könyv második felében számos izgalmas, meghökkentő, a szokványostól eltérő eseménnyel teszi érdekessé és olvasmányossá a tematikus elemzést. Így szerepel benne a szeretet haszna, a társadalom-lélektan, a tudomány, a filozófia, valamint a halál és a lélek összefüggéseinek ismertetése is. Nem kerüli meg a lélek és ezotéria sokat vitatott és gúnyolt témáját sem, ahol a jelenségek új felosztását is felvállalja a szerző. A könyvet a léleképítés lehetőségei és az emberi kapcsolatok javításához modellt fogalmazó hitvallás zárja.

Ez a könyv iránytű. Mindenkinek szól, akit nem csak a haszonszerzés, az élősködés és a hatalomvágy hajt. Mert szeretni, örülni, bízni, boldognak lenni és hinni: ezek az igazi értékek. Ehhez kell minél több jó lélek érvényesülése. És a te lelkedé is.

 

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akiknek az élet nem csak evést-ivást jelent, akiknek a szellemi és erkölcsi értékek fontosak, továbbá a hit, a szakralitás és spiritualitás életük és jellemük meghatározói.”

Barátsággal: dr. Wilhelm Ottó

Ezek a cikkek is érdekelhetik

Kulcsszavak

könyvajánló , orvos , művészet ,