2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Művészet Képzőművészeti tárlat betegeknek, gyógyítóknak

Képzőművészeti tárlat betegeknek, gyógyítóknak

2012-07-10 09:18 Forrás: Weborvos
1104
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Várják a limfómás, CLL-es, mielóma multiplexes betegek, gyógyítóik és a profik műveit.


 

Minden év szeptember 15-én a világ számos országában megemlékeznek aLimfóma Világnapról. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arosszindulatú nyirokrendszeri betegségben szenvedőkre és a gyógyításlehetőségeire. A Magyar Rákellenes Liga a 2012-es világnapi programsorozat részeként képzőművészeti tárlatot szervez, amelyre várják a limfómás, CLL-es, mielóma multiplexes betegek, hozzátartozóik, orvosaik, ápolóik és a szimpatizáns kortárs képzőművészek műveit.


A tárlat célja, hogy bemutassa: az alkotó tevékenység erőt ad még a legnehezebb pillanatokban is, kiszakít a mindennapokból és az alkotás minőségétől függetlenül örömet jelent.

A Képzőművészeti Tárlat megnyitója 2012. szeptember 13-án, a LimfómaVilágnap központi eseményén lesz a Design Terminálban (1051 Bp., Erzsébet tér 13., volt Volánbusz pályaudvar). A műveket a helyszínen szeptember 13-15. között tekinthetik meg az érdeklődők, majd később az ország hematológiai centrumaiban kerülnek bemutatásra.

Az alkotók a Limfóma Világnapon díszoklevelet kapnak.

Várnak bármilyen képzőművészeti és iparművészeti alkotást a felhasznált technikától és a témaválasztástól függetlenül (ceruza, pasztell, akvarell, tus,fa-, linó-, rézmetszet, mozaik, batik, szövés, plasztika, tűzzománc, fotó,számítógépes grafika, montázs stb…).

Részvételi feltételek:

A résztvevők egyaránt lehetnek amatőr és professzionális alkotók.

Egy alkotó több művet is beküldhet, méretkorlát tárgyanként 50X50X50 cm befoglaló méret, síkmunkánál max. 1 m˛.

A művek beküldési határideje: 2012. augusztus 31.

Az alkotásokat csak kiállításra kész állapotban (keretezve, akasztóval stb.) fogadják el, amelyen fel kell tüntetni az alkotó nevét és az alkotás címét. Kérik, gondoskodjanak a mű épségét megóvó csomagolásról (buborékfólia, kartondoboz stb.). Az alkotó személyesen és postai úton juttathatja el a művét a szervezőkhöz 2012. szeptember 3-ig. Személyes átadáshoz telefonos időpontegyeztetés szükséges: Magyar Rákellenes Liga, 1123 Bp., Ráth György u. 6. fszt.Tel.: +36-1-225-1621 vagy
EgészségŐr Alapítvány, 1038 Bp., Tündérliget u. 3./III. D.ép. fszt. 1. Tel.: +36-30-446-9028

A műveket a kiállítási űrlap kitöltésével kérik leadni a szervezőknek.

Az alkotó a művének a leadásával tudomásul veszi, hogy a szervező a művekből kiállításokat kíván tartani és ott az alkotók nevesítve kerülnek bemutatásra. Hozzájárul, hogy a kiállítási űrlapon megfogalmazott gondolatait nyilvánosságra hozzuk. A művekből virtuális kiállítást is szervezünk.

A kiállításra került alkotások visszaadásának idejéről a későbbiekben határoznak, erről értesítést küldenek a kiállítási űrlapon feltüntetett címre. A műveket max. 2013. december 31-ig őrzik. Ha a megadott időpontig az alkotó nem gondoskodik elszállításáról, akkor tudomásul veszi, hogy művét egészségügyi, szociális intézménynek ajándékozzák. A szervezőkhöz való oda- és az onnan való elszállítás az alkotó feladata. A Képzőművészeti Tárlatra a szervezők szállítják a műveket, ennek költsége az alkotót nem terheli. Az alkotó azzal, hogy művét a szervezők rendelkezésére bocsájtotta, a felhívás kiírási feltételeit magára nézve kötelezően elfogadta.

Ezek a cikkek is érdekelhetik