2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Van kórház, ahonnan 26 orvos hiányzik

Van kórház, ahonnan 26 orvos hiányzik

2018-02-13 10:13 Forrás: 24.hu
83
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A legsúlyosabb helyzettel a zalaegerszegi kórháznak kell szembenéznie: 26 orvos hiányzik.

Már az érintett települések számából is látszik, hogy egyes helyeken mekkora a baj, hiszen amíg a 333 tanári álláshirdetés legutóbb 147 helyszín között oszlott el, az orvosoknál majdnem annyi meghirdetett állás jut harmadannyi településre. 48 érintett településen 293 darab aktív álláshirdetést talált a 24.hu az orvosok számára.

A keszthelyi és a szentesi kórházban például hat orvosra lenne szükség, a fehérgyarmati kórházban héttel, a győri kórházban kilenccel dolgoznak kevesebben, mint kellene - írta a lap az egészségügyi dolgozóknak szóló álláslehetőségeket mutató Közigállás alapján.

Néhány helyen még súlyosabb a helyzet: Mosonmagyaróváron tíz, a mohácsi és a kaposvári kórházban 13 orvost keresnek jelenleg is, Kistarcsán 17 orvos kellene még.

Találtunk két extrém példát is: Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban 20(!) szakorvost keresnek, ezen kívül még egy fogorvost és egy rezidenst. A legsúlyosabb helyzettel pedig a zalaegerszegi kórháznak kell szembenéznie: a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 26 orvos hiányzik - írták.

A Közigállás hirdetései ezen kívül azt is jelzik, az orvosokon kívül mennyi más problémával küzd még a betegellátás. A budapesti Uzsoki Utcai Kórházban például azon kívül, hogy tíz orvosra lenne még szükség, 46 ápolót is keresnek.

Ezek a cikkek is érdekelhetik