2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Uniós milliárdokból falra hányt borsó

Uniós milliárdokból falra hányt borsó

2017-06-16 08:43 Forrás: 24.hu
80
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Fejlesztése helyett az egészségügyeseknek tartott blőd tanfolyamokra ment el rengeteg pénz az elmúlt években.

A magyar egészségügy haldoklik, ezt mindenki a saját bőrén érezheti, ezért az ellopott pénz ezen a területen hiányzik talán legjobban – mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki átnézte a „szolgáltatásfejlesztése érdekében" képzési programokon kiosztott uniós milliárdok pályázatait. Hadházy összegyűjtött egy nagyobb csokrot a felesleges tenderekből, amelyek közül "az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói számára kiírt abszurd és tragikomikus pályázatot "ismertette a 24.hu.

A projekt összesen 47 millió forintba került, két részből állt, mindkét esetben egyetlen érvényes ajánlatból „választották " ki a nyertest. Az első részben 39 millió forintért 480 embert „képeztek", összesen 30 csoportban, csoportonként 6 napon. A nyertes cég ezért 216 ezer forintot kapott naponta. A másik képző viszont még ennél is jobb üzletet csinált: napi 500 ezer forintot számolhatott el.

Az Országos Vérellátó Szolgálat orvosai a projektmenedzsment, az intézményi kontrolling, valamint a stratégiai tervezés és folyamatmenedzsment témakörben kapták bizonyára elengedhetetlenül szükséges információkat.

Az uniós 38 millióból az asszertivitás és a konfliktuskezelés készségfejlesztése tárgykörben képezték a szakdolgozókat. A hivatalos megfogalmazás szerint a képzés célja az volt, hogy a szakdolgozók saját személyiségük megismerésén keresztül megtanuljanak hatékonyabban kommunikálni a donorokkal, a munkatársakkal, a vérkészítményeket felhasználó intézmények, szervező partnerek munkatársaival. Megtanulják mások károsítása nélkül saját igényeiket érvényre juttatni. Ennek keretében szükséges a dolgozók kommunikációs készségeinek tudatos használatára irányuló fejlesztés, az érzelmek tudatos kezelésének fejlesztése, az önérvényesítő képesség erősítése és az egyedi probléma-megoldási módszerek kialakítására irányuló készség kialakítása a pályázat szerint.

Az LMP-s politikus szerint ebből a pénzből piaci áron egy nagyon komoly, körülbelül 1000 darabos, véradásra buzdító plakátkampányt lehetett volna szervezni, amire szükség is van, mert a véradások száma 450 ezerről 400 ezerre esett vissza - írta a lap.

Ezek a cikkek is érdekelhetik