2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Tiltakoznak a művese állomás bezárása ellen

Tiltakoznak a művese állomás bezárása ellen

2018-04-13 06:59 Forrás: Hír TV
38
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A betegek és a dolgozóik is tiltakoznak a szikszói művese állomás bezárása ellen, fáklyás felvonulást szerveznek.

A betegek és a dolgozóik is tiltakoznak a szikszói művese állomás bezárása ellen. A német tulajdonos orvoshiány miatt nem működteti tovább a borsodi dialízis központot, így az ott kezelt közel 50 betegnek ez után Miskolcra kell járnia. Sokan azonban nem tudják megoldani az utazást - mondták el a Hír TV Hiradóban.

A dialízis központ csaknem ötven beteget fogad. Nemcsak Szikszóról, a környékbeli településekről is hozza őket a betegszállító. Ha bezár az intézet, hetente háromszor Miskolcra kell majd utazniuk. Ráadásul az itteni betegek nagy részét az esti műszakba osztották be.

„Már itt vagyunk negyed hatkor, fél hatkor. Délben otthon vagyok. Miskolcról majd bevisznek két órakor, ülök fél ötig ott, míg nem vagyok gépen, és majd másnap hajnal fél kettőkor hazaérek?" – háborodott fel egy páciens.

A központ korábban több százmillió forint uniós támogatást kapott a működésre. A pályázatok csak év végén, illetve 2019-ben járnak le, ennek ellenére bezárják a központot. A dolgozók és a betegek tiltakozásul fáklyás felvonulást szerveznek, hogy megmaradjon Szikszón a műveseállomás - hangzott el a Hiradóban.

Ezek a cikkek is érdekelhetik