2018. március 19. hétfõ, József napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Találgatják: világjárvány közelít?

Találgatják: világjárvány közelít?

2017-10-13 08:12 Forrás: szabadfold.hu
67
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Az ausztrál influenzaként emlegetett járványnak már halottai is vannak.

Már halottai is vannak annak az ausztrál influenzaként jegyzett járványnak, amely a legutóbbi hírek szerint mintegy 140 ezer embert betegített meg a távoli kontinensen. Az elsősorban az idősekre és a fiatalabb gyermekekre veszélyes vírus tavaly is vészesen terjedt, de az elmúlt év hasonló időszakában csupán 53 159 megbetegedést jelentettek.

Mindenesetre az ausztrál közegészségügyi tisztviselők a vészhelyzeti eljárásokat mérlegelik, és a brit Országos Egészségügyi Szolgálat is készül a járványra – olvasható a Szabad Föld – online oldalán.

Ahogyan nemrég egy utazási orvos is elmondta, naponta több millió ember közlekedik repülővel, és ha csak egy is akad közöttük, aki fertőző betegséget hordoz magában, néhány óra leforgása alatt a kórokozó átterjedhet a földgolyó másik oldalára. A szakértők szerint elkerülhetetlen, hogy a vírus Európát is elérje, és vélhetően az öreg kontinensen is óriási problémát okoz majd.

Hogy nekünk kell-e félnünk a távoli vírustól, azt biztonsággal még senki nem tudja megmondani. A legokosabb, amit tehetünk, hogy felkészítjük, megerősítjük az immunrendszerünket a télre, az influenza elleni védekezésre.

Ezek a cikkek is érdekelhetik