2018. február 22. csütörtök, Gerzson napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Sugárzás szerint rangsorolták a mobilokat

Sugárzás szerint rangsorolták a mobilokat

2018-02-13 07:53 Forrás: 24.hu
31
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Minden mobiltelefon rádióhullámot bocsát ki, ami erősebb, mint egy FM rádió sugárzása, de még mindig csak egymilliárd része a röntgensugárnak.

Habár egy friss tanulmány szerint a mobiltelefonok rendszeres használta nem okoz rákot, ez nem gátolja meg a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatalt (Bundesamt für Strahlenschutz), hogy számon tartsa, a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki - írta a 24.hu.

A hivatal adatai alapján a legmagasabb értéket a kínai OnePlus 5T érte el, rögtön a nyomában a szintén kínai Huawei Mate 9-cel. Utóbbi gyártó termékei közül további öt készülék került be a legsugárzóbb készülékek tizenötös listájára, a harmadik helyen pedig a Nokia Lumia 630 áll. A listán a tizedik helyen találjuk az első Apple készüléket, az iPhone 7-et, és külön érdekesség, hogy az első tizenöt helyen egyetlen Samsung okostelefont sem találunk - írták.

Arról ugyan még egyáltalán nem alakult ki konszenzus, hogy a telefonok milyen hatással vannak az emberi szervezetre, de az tény, hogy minden mobiltelefon rádióhullámot bocsát ki. Ez erősebb, mint egy FM rádió „sugárzása", de még mindig csak egymilliárd része a röntgensugárnak, vagy a nukleáris sugárzásnak, amely valóban módosítja a DNS-t és ezáltal rákot okoz. A teljes lista a 24.hu cikkében.

x  x   x

A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójaként a Huawei mindig is fogyasztók érdekeit helyezte előtérbe, a nemzetközi törvényeket és szabályozásokat pedig szigorúan betartja. A Huawei által értékesített termékek minden tekintetben megfelelnek az Európai Unió jelenlegi szabályainak és követelményeinek"  - írta a cikkhez fűzött hivatalos állásfoglalásában a Huawei Technologies Hungary.

Ezek a cikkek is érdekelhetik