2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Ötmilliárdos pályázati támogatás önkormányzatoknak

Ötmilliárdos pályázati támogatás önkormányzatoknak

2018-04-13 07:06 Forrás: magyaridők.hu
35
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatást lehet igényelni, akár az alapellátás szinvonalának emelésére is.

Pályázatot írt ki a Belügyminisztérium a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A program célja, hogy a központi segítséget felhasználva az önkormányzatok javítani tudjanak az ellátás színvonalán az általuk fenntartott bölcsődékben és óvodákban, valamint az egészségügyi alapellátásban - írta a magyaridők.hu.

A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatást lehet igényelni, a rendelkezésre álló keretösszeg ötmilliárd forint. Ebből kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására összesen kétmilliárd forintra lehet pályázni, egy-egy település maximum 30 millió forintot kaphat ebből a keretből.

A támogatás mértéke függ a megvalósítandó céltól, illetve a pályázó önkormányzat egy lakosra jutó adóerő-képességétől. A pályázati adatlap lezárásának és benyújtásának határideje elektronikusan május 2., papíralapon május 3. A beadott igénylésekről augusztus 31-ig dönt a belügyminiszter.

Ezek a cikkek is érdekelhetik