2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Nő a betegbiztonság a halasi kórházban

Nő a betegbiztonság a halasi kórházban

2018-01-13 08:54 Forrás: baon.hu
47
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Kézfertőtlenítőket, betegazonosító berendezéseket szereznek be az elnyert pályázati forrásból.

A kórházi fertőzések megelőzésére és az egységes betegazonosító rendszer bevezetésére költheti többek között a halasi kórház azt a 173,3 millió forintot, amelyet egy központi pályázaton nyert.

Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően egyebek mellett csökkenthető lesz a kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, és ezzel is lerövidíthetővé válik a kórházi ellátás időtartama – nyilatkozta a baon.hu portáljának Varjú József, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház projektmenedzsere.

A beruházás keretében további kórtermi, vizsgálói-kezelői szenzoros kézfertőtlenítő-adagolókat szerelnek fel, az ágyvégekre szintén kézfertőtlenítőket helyeznek el. A közösségi terekben is, mindenki által használható fertőtlenítőadagolókat állítanak fel.

A betegellátásban részt vevő munkatársak részére személyre szabott, rendszeres továbbképzéseket szerveznek, ahol gyakorolják a kézhigiéné helyes alkalmazását, és a kézfertőtlenítők használatát ellenőrizni is fogják. Szintén a fertőzések csökkentésére szolgálnak majd a tervezett helyiségfertőtlenítő berendezések, valamint az endoszkópfertőtlenítő és -sterilizáló készülékek.

A betegellátás biztonságát fokozza a tervezett intézményi egységes betegazonosító rendszer bevezetése is. Az új rendszerrel a beteg személyazonosságának azonosításán kívül lehetőség nyílik a kórházi informatikai rendszer ápolási modulján keresztül a betegre szabott beavatkozások, gyógyszerelések és ápolási tevékenységek nyomon követésére és ellenőrzött végrehajtására – mutatott rá az egészségügyi szakember. A fenti kórházi fejlesztés a tervek szerint idén őszre valósul meg.

Ezek a cikkek is érdekelhetik