2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Negyvenegymilliárdos plusz a Richternél

Negyvenegymilliárdos plusz a Richternél

2018-04-11 07:07 Forrás: vg.hu
29
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A legnagyobb, 225 százalékos forgalomnövekedést egy nőgyógyászati termék esetében érték el.

A Richter Gedeon Nyrt. a 2016-os 323,8 milliárd forint után tavaly 364,8 milliárd forint árbevételt realizált tíz legnagyobb forgalmú termékénél. Csak Magyarországon 35,4 milliárd forintos forgalmat ért el a társaság 2017-ben, ami kismértékű, 1,3 százalékos növekedés az előző évhez képest - írta a Világgazdaság. A legnagyobb, 225 százalékos forgalomnövekedést egy nőgyógyászati termék esetében érték el. A gyógyszer értékesítéséből származó bevétel egy év alatt 7,4 milliárd forinttal ugrott meg.

A Richternek a szív- és érrendszeri gyógyszerekkel kapcsolatos árbevétele 9,1 százalékkal nőtt, míg a központi idegrendszerre ható termékeké 25,9 százalékos emelkedést ért el. Az izomlazítók forgalma 13,6 százalékkal, a gyomorfekély elleni orvosságoké pedig 2,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

A vényköteles patikai piacon a Richter a második, piaci részesedése 7,4 százalék. Az első helyen a Novartis áll, a harmadikon pedig a Sanofi.

A tíz legnagyobb hazai gyógyszerpiaci vállalat közül dobozszámban az Egis, a Novartis és a Richter Gedeon vezeti a rangsort. Forintforgalom tekintetében a képzeletbeli dobogó legfelső fokán a Novartis áll 11 százalékos fejlődéssel, átlag alatti növekedéssel követi a Richter és a Sanofi - írta a lap.

Ezek a cikkek is érdekelhetik