2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Megújult csecsemőrészleget avattak Siófokon

Megújult csecsemőrészleget avattak Siófokon

2018-02-13 08:25 Forrás: Sonline
48
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Csak az elmúlt pár hónapban újabb 130 millió forintos fejlesztés valósult meg a kórházban.

Az átadásának 50. évfordulóját ünneplő siófoki kórházban mostanra gyermekellátás valamennyi fázisa korszerűbb lett. A néhány éve megújult gyermekambulancia és a tavaly adományokból korszerűsített gyermekosztály után most a kórház 1968-as átadása óta szinte változatlan állapotban működő csecsemő részleg korszerűsítése is megvalósult – olvasható a sonline.hu portálján.

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Dél-Balaton Gyermekeiért Alapítvány, valamint vállalkozók és magánszemélyek támogatásainak köszönhetően az építészeti korszerűsítés mellett a kórtermek új berendezést kaptak, és a villamos hálózat állapotát is javították.

Az átadó ceremónián Inczeffy István, a Siófoki Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a kórház jubileumi éve beszerzések egész sorával indult, az év első felében már mintegy 66 millió forintot költöttek egyebek mellett takarítógépek és egy mikrobusz vásárlására vagy a szakrendelők padlózatának felújítására.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője szerint a csecsemőrészleg korszerűsítése újabb jelentős előrelépés a Dél-Balaton meghatározó egészségügyi bástyáján, ahol a tudatos tervezésnek köszönhetően évek óta tartó fejlődés tapasztalható. A képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években megvalósult mintegy négymilliárd forintnyi beruházást követően csak az elmúlt pár hónapban újabb 130 millió forintos fejlesztés valósult meg a kórházban.

Ezek a cikkek is érdekelhetik