2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Megszűnt a gyermekéhezés, nincs társadalmi leszakadás

Megszűnt a gyermekéhezés, nincs társadalmi leszakadás

2017-06-15 08:53 Forrás: mno.hu
82
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Hegedűs Zsuzsa: Az én ötletem volt a közmunka és a minimálbér-emelés is.

Orbán Viktor főtanácsadója nem tűnt el, a neki is köszönhető eredmények pedig szerinte egyértelműen láthatóak. Megszűnt a gyermekéhezés, megállították a társadalmi leszakadást is, állította a Heti Válasznak adott interjúban Hegedűs Zsuzsa, amelyet az mno.hu idéz.

Kerüli a médianyilvánosságot, de ettől állítása szerint még felveszi a telefont Hegedűs Zsuzsa – már ha megkeresik: a miniszterelnöki főtanácsadót a Heti Válasz szólaltatta meg, az interjúból pedig kiderül, hogy Hegedűs abszolút megérdemeltnek tartja milliós fizetését, és úgy látja, hogy számos, hozzá köthető ötlettel sikerült megállítani a szegényebb rétegek társadalmi leszakadását.

A Minden gyerek lakjon jól-kezdeményezésen túl, 2014-ben például ő vetette fel a közmunkaprogramot, ő tanácsolta a minimálbér emelését és a kötelező óvodai korhatár leszállítását is három évre – utóbbival szerint intézményes keretek között tudták kezelni a rászoruló gyerekek étkeztetését.

A főtanácsadó szerint ma már lényegében nincs gyermekéhezés Magyarországon, és ha relatív gyerekszegénység nőtt is az Eurostat szerint, az azért van, mert Nyugatra szabott kritériumokkal mérnek minket.

Ezek a cikkek is érdekelhetik