2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Megoldják a problémákat a bérnővérek?

Megoldják a problémákat a bérnővérek?

2017-06-16 06:36 Forrás: inforádió.hu
95
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A bérnővérek alkalmazása elsősorban a fővárosra jellemző, ahol az egészségügyi intézmények száma miatt égetőbb a nővérhiány.

A Heti Válasz mások mellett Hegedűs Zsuzsával, a miniszterelnök szociológus főtanácsadójával készített interjút, a Figyelőben pedig arról is olvashatnak, hogy hogyan próbálják kezelni az egészségügyi intézmények az ápolónők hiányát - ajánlja olvasásra a hetilapok cikkeit az inforádió.

A miniszterelnöki főtanácsadó szociológus a lapnak adott interjúban úgy vélte, hogy tevékenysége nyomán mára Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés, a szintén javaslatára bevezetett közmunkaprogramban pedig évente több százezren vesznek részt. Amiatt, hogy az ingyenes bölcsődei étkeztetéshez szükséges állami finanszírozás máig nem áll rendelkezésre, vagy, hogy még mindig nincsenek hátrányos helyzetűeknek szánt uszodák, Hegedűs Zsuzsa a Lázár János által vezetett Miniszterelnökséget tette felelőssé

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy nem csupán a szakmai szervezetek oldalain, hanem a közösségi felületen is tömegesen jelennek meg azok az álláshirdetések, amelyek egészségügyi dolgozóknak kínálnak munkalehetőséget. Az intézmények ugyanis eltérő módon kezelik a szakemberhiányt, és egy viszonylag új módszer alapján, munkaerőbérléssel is igyekeznek biztosítani az ápolást olyan cégek segítségével, amelyek a hiányra mozdulva alakultak meg.

A bérnővérek alkalmazása elsősorban a fővárosra jellemző, ahol az egészségügyi intézmények száma és a betegforgalom miatt égetőbb a nővérhiány, bár néhány társaság mér vidéken is megjelent – tette hozzá a hetilap.

Ezek a cikkek is érdekelhetik