2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Még nem tudni, szétszedik-e az EMMI-t

Még nem tudni, szétszedik-e az EMMI-t

2018-04-11 07:08 Forrás: atv.hu
25
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Balog Zoltán választhat a humán csúcsminiszterség és a polgári világ formálása között, a kormányfő mellett.

Már a Bálnában, a választások éjszakáján beszélt új kormánya megalakításáról a VIP-szinten Orbán Viktor, aki fiatalítani akar - mondták el az ATV főmunkatársának.

A miniszterelnök a kétharmados többségű, rendkívüli legitimitású kormányzásra készülve azt fejtegette: fontos a stabilitás, de a negyedik ciklusban a jövő dinamikája is, ezért szeretne feltörekvő fiatalokat bevonni a kormányzásba "megfelelő szinteken". Jónak látná ugyanis, hogy a kormányzati rutint élesben és akkor szerezzék meg, amikor a Fidesz kormányoz.

Az, hogy Orbán Viktor indokoltnak lát-e újszerű kormányzati struktúrát, még nem dőlt el. Amennyiben az EMMI csúcsminisztériumát szétbontaná, Novák Katalin egy, a családügyet koncentráló tárca minisztere lehet. Róla Orbán Viktor a választások előtt azt mondta: meg fogják majd látni, jelentősége van annak, hogy megtaláltuk azt a hölgyet Novák Katalin személyében, aki a demográfiai fordulathoz szükséges kormányzati politikát a következő években képes lesz összeilleszteni, és talán le is vezényelni".

Ami az EMMI-t illeti: az ATV főmunkatársához az a hír jutott el, hogy Balog Zoltán, akivel a miniszterelnök elégedett, mérlegelheti, hogy mint humán csúcsminiszter folytatja, vagy a polgári Magyarország szolgálatában és formálásában a miniszterelnök közvetlen környezetében vállal szerepet. Már tavaly ősszel megírta az atv.hu: Balog Zoltán oktatási államtitkára, Palkovics László a nemzeti fejlesztési tárca bázisán innovációs miniszter lehet, kérdés, hogy az oktatási terület is bekerül-e a statutumába, vagy ha az EMMI átalakul, a felsőoktatás Novák Katalin felségterülete lesz-e. Továbbiak a teljes cikkben

Ezek a cikkek is érdekelhetik