2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Mégis megépül az új rendelő Makón

Mégis megépül az új rendelő Makón

2017-06-17 08:25 Forrás:
69
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Új rendelő épül a Kálvin utcán: egyelőre nem tudják, mibe kerül a beruházás, és honnan lesz rá pénz.

Megkeresték rá a forrást, így új rendelő épülhet a régi helyére a makói Kálvin utcában, és az orvosoknak még átmenetileg sem kell a Tinódi utcába költözniük – ez a lényege annak, amit szerda este jelentett be egy utcafórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester. - írta a délmagyar.hu.

Mint megírtuk – emlékeztet a portál – a lepusztult állapotban lévő Kálvin utcai rendelőt a szakemberek alkalmatlannak nyilvánították funkciójára, mi tübb, felújítását sem tartották lehetségesnek. A város eredeti elképzelése az volt, hogy az ott működő rendelőket, illetve az épületben működő paditák átköltözteti az onnan 800 méterre lévő egykori vízműszékházba, amelynek átalakítására 20 millió forintot szántak. Az ötletet sokan ellenezték, mondván, lesz, akinek az új helyszín messze lesz. Ráadásul azt senki sem mondta ki, hogy ide véglegesen vagy átmenetileg kerül az egészségügyi ellátás, illethe ha az utóbbiról van szó, mikor és hová költözhet majd vissza.

A most felvázolt elképzelések szerint a Kálvin utcai rendelő idén télig marad a helyén. Ekkor a gyermekorvosok várhatóan a Hollósy Kornélia utcai rendelőbe, a háziorvosok pedig az addigra megújuló, kibővülő Justh Gyula utcaiba kerülhetnek átmenetileg. Az épület bontása valamikor jövő tavasszal kezdődhet el. A konkrétumokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az önkormányzat a napokban már felkért egy szakembert az új épület megtervezésére.

Ezek a cikkek is érdekelhetik