2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Kormányzati nyomást éreznek a kórházigazgatók

Kormányzati nyomást éreznek a kórházigazgatók

2017-08-11 08:09 Forrás: Hír TV
65
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Azért kötnek velük megbízási szerződést, mert a munkaügyi szabályok nem engedik, hogy pályázat nélkül véglegesítsék őket.

Folyamatosan újítják meg a kórházigazgatók július végén lejárt szerződéseit – közölte az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta: azért kötnek velük megbízási szerződést, mert a munkaügyi szabályok nem engedik, hogy pályázat nélkül véglegesítsék őket. A megbízási szerződésben próbaidő szerepel, amit több kórházigazgató kormányzati nyomásgyakorlásnak tart – olvasható a hirtv.hu portálján.

Nincs pályázat, tehát pont azért van a ribillió, mert lejárt egy csomó embernek a szerződése július 31-én. Tekintve azt, hogy nem tudtuk, hol lesz integráció és hol nem, ezért most annyi történt, hogy aki korábban volt igazgató, az megbízás keretén belül végzi tovább ugyanazt a jogviszonyt, amit korábban tett. A jelenlegi munkaügyi szabályok alapján ahhoz, hogy őt ki lehessen nevezni, le kell futtatni egy újabb vezetői tendert. Ezeket még nem írtuk ki, haladunk vele egyébként szépen sorjában, az első, az lement közel egy hónapja, a második, az jelenleg folyamatban van, és haladunk majd sorban, hiszen a nagy hullám, az 2012-ben volt, és ötévesek voltak a megbízások – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán. A videó itt megtekinthető

Ezek a cikkek is érdekelhetik