2018. május 21. hétfõ, Konstantin napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Kórházigazgató: álhír, hogy nem emelkedtek a bérek

Kórházigazgató: álhír, hogy nem emelkedtek a bérek

2018-02-14 09:54 Forrás: 24.hu
53
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A veszprémi kórházban minden szakdolgozó megkapta a 12 százalékos illetményemelést, és a 8 százalékosra is sor kerül.

Hétfőn írt a 24.hu arról, hogy egy 20 éve az egészségügyben közalkalmazottként dolgozó béremelése egy forinttal sem emelkedett. A fizetési papírjáról fotó is készült, amit a 444.hu adott közre. A hír után reagált a kórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központon keresztül. Azt írták, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szerint a Facebookra kirakott képhez tartozó vélemény és a hozzá írott kommentek megtévesztőek - olvasható a 24.hu-n.

A dokumentum ugyanis a minden év elején kiadott, a közalkalmazottak törvényben meghatározott átsorolásáról szól, nincs köze az ágazati illetményemelésekhez. A dokumentum január 10-én készült, a visszamenőleges hatályú bérfejlesztést meghatározó Kormányrendelet pedig február 1-jén került kihirdetésre.

Az ÁEEK közleményében szerepel a kórház főigazgatója, Dávid Gyula is, aki szerint álhír, hogy a kórházban nem emelkedtek a bérek. Hangsúlyozza, hogy a kórházban minden egyes szakdolgozó megkapta a 2017. november 1-től érvényes 12 százalékos illetményemelést, illetve a Kormányrendeletben meghatározott 8 százalékos, január elsejétől visszamenőlegesen érvényes illetményemelésre is sor kerül. A visszamenőleges hatályú, 8 százalékos illetményemelést a rendeletnek megfelelően a dolgozók február 20-ig kézhez kapják.

Ezek a cikkek is érdekelhetik