2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Pécsett

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Pécsett

2018-01-13 09:03 Forrás: bama.hu
47
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A város az iparűzési adó megszüntetésével, az ügyeleti járandóságok 50 százalékos emelésével segítette az orvosokat.

A következő időszakban 700 millió forintból újulnak meg háziorvosi rendelők Pécsett a keleti városrészben és a Mecsekoldalban – jelentette be Pécs alpolgármestere annak kapcsán, hogy átadtak egy új ügyeletes gépkocsit is – olvasható a bama.hu portálján.

Pécs újabb 5 millió forintért vásárolt egy új autót a kistérségi orvosi ügyeleti ellátás számára. Őri László hangsúlyozta: az elmúlt években minden területen igyekeztek fejlesztéseket véghez vinni az egészségügyben. Az alpolgármester az autó pénteki átadásán elmondta: két autó szolgálja a kistérséi ügyeleteket. A másikat már 2017-ben újra cserélték.

Az alpolgármester kiemelte: 2010 óta Pécsett tudatos egészségfejlesztési program zajlik, amelynek részeként már mintegy 20 milliárd forintot költöttek el a városban infrastrukturális beruházásokra. Kitért rá: megújult a klinikai tömb, az onkoterápiás intézet, létrejött a regionális vérellátó, felújították a Lánc utcai rendelőintézetet, több háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt.

Az előttünk álló időszakban Kertvárosban is létrehozunk rendelőintézetet, előkészítés alatt áll az uránvárosi intézet fejlesztése – mutatott rá Őri László, aki kiemelte azt is, az infrastrukturális fejlesztéseknél is fontosabb az egészségügyben dolgozók megbecsülése. Ennek része, hogy a kormányzat nagyobb anyagi megbecsülésben részesíti a háziorvosokat, a város pedig az iparűzési adó megszüntetésével, az ügyeleti járandóságok 50 százalékos emelésével is segítette az orvosokat a közelmúltban.

A pécsi egészségügy alapellátásan fejlesztései a háziorvosi rendelők megújításával folytatódnak, jelentette be az alpolgármester.

Ezek a cikkek is érdekelhetik