2018. május 21. hétfõ, Konstantin napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Drágább egy kórházi parkolás, mint a reptéri

Drágább egy kórházi parkolás, mint a reptéri

2018-02-12 09:55 Forrás: mno.hu
53
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Míg a repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért 8500 forintot kérnek.

Vagyonokat fizethetnek a parkolásért azok a hozzátartozók, akik súlyos beteg, netán sürgős eset miatt ellátásra szoruló családtagjukat viszik kórházba, és gyanútlanul az intézmény parkolójában hagyják az autójukat. A Magyar Nemzet összesítése alapján míg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért több mint dupla ennyit, 8500 forintot kérnek. A győri, szegedi, kaposvári és debreceni intézménynél is óriási pénzeket gombolnak le az óvatlan látogatóktól - írta a lap.

Míg Ferihegyen a terminálnál 30 perc kerül 900 forintba, 2 óráért pedig 2200 forintot kell fizetni, addig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén akár közel duplájába is kerülhet a parkolás. Az intézmény honlapja szerint az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül. Ami pedig igazán felháborító, hogy ha elvész vagy megrongálódik a parkolójegy, akkor 20 ezer forint (!) pótdíjat kell fizetni.

Ehhez képest figyelemre méltó, hogy Budapesten – a több szempontból is – az egyik legdrágábbnak számító V. kerületben is „csak" 440 forintba kerül a közterületi parkolás óránként. De még a turisták által közkedvelt budai Vár területének nem védett övezetében – például a Dísz téren – is „csupán" 525 forintba kerül egy órára letenni az autót. Ez pedig jelentősen kevesebb, mint ha ugyanezt egy vidéki kórház parkolójában tennénk. Kórházak, díjak a teljes cikkben

Ezek a cikkek is érdekelhetik