2018. március 19. hétfõ, József napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Csökkent a műtétre várakozók száma

Csökkent a műtétre várakozók száma

2017-10-13 08:05 Forrás: TV2
66
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A műtétre várakozók számával második, harmadik helyen állunk Európában Ónodi-Szűcs Zoltán szerint.

Csökkent a műtétre várakozók száma, Magyarország Európában a második, illetve a harmadik helyen áll a várólisták alapján. Az elmúlt hét év alatt a kormány húszmilliárd forintot fordított erre. Erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a TV2 Tények című műsorában.  

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a szabályozással és egy kis  plusz forrással sikerült elérni azt, hogy ezek a várólisták elkezdtek csökkenni. Úgyhogy most ott tartunk már, hogy bizonyos műtéteknél a várólista rövidsége szempontjából Európában a második, illetve harmadik helyen vagyunk.

Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke elmondta: az ortopédiai várólisták, vagy a szürkehályog várólisták közel hatvan százalékkal csökkentek az elmúlt négy évben. Csökkent a betegek száma a várólistákon és maga a várakozási idő is csökkent. Most már, hogy a minőség irányába kell finanszírozást is terelni, azt aki többet és jobban dolgozik, mint szakember, mint orvos, vagy ápoló, azt jobban is kellene becsülni.

Ezek a cikkek is érdekelhetik