2018. április 21. szombat, Konrád napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Csecsemő a békéscsabai babamentő inkubátorban

Csecsemő a békéscsabai babamentő inkubátorban

2018-01-11 08:48 Forrás: behir.hu
40
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A 2900 gramm súlyú, 49 centiméterrel született kislány a kórházban a Réthy Fruzsina nevet kapta.

Egészséges újszülöttet találtak a békéscsabai kórház dolgozói kedden délben a főbejárat mellett elhelyezett babamentő inkubátorban. A 2900 gramm súlyú, 49 centiméterrel született kislány a kórházban a Réthy Fruzsina nevet kapta. Két perc telik el azután, hogy valaki kinyitja a babamentő inkubátor ajtaját és behelyezi a csecsemőt. Ennyi ideje van a gyermekéről lemondó szülőnek elhagynia a helyiséget és névtelennek maradni. Ezt követően megszólal a riasztó a kórház portáján, az ügyeletes orvos pedig azonnal a helyszínre érkezik. Ez történt kedden is, amikor a gyermekosztály dolgozói egy jó állapotban lévő, egészséges, lány újszülöttet találtak az inkubátorban – olvasható a behir.hu portálján.

Mivel a várandóság nem ismert, ezért további vizsgálatok várnak a csecsemőre, a szükséges védőoltások mellett pedig megelőzésképpen antibiotikumos kezelést is kap. Ezzel párhuzamosan pedig a kórház elindította a gyámügyi eljárást.

Várhatóan néhány héten belül kerülhet örökbefogadó szülőkhöz a kislány – nyilatkozta dr. Baji Sándor osztályvezető főorvos.
A babamentő inkubátor 2006 óta működik Békéscsabán. Az eltelt idő alatt ez volt a kilencedik eset, hogy újszülöttet hagytak itt.

Ezek a cikkek is érdekelhetik