2018. február 26. hétfõ, Edina napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Lapszemle Akár örökre is eltilthatják a gyerekektől a pedofilokat

Akár örökre is eltilthatják a gyerekektől a pedofilokat

2017-10-12 09:24 Forrás: magyaridők.hu
79
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A végleges eltiltás vonat­kozna a gyermekfelügyeletre, -nevelésre, -gondozásra, illetve -gyógykezelésre.

Tárgysorozatban van, és a jövő héten kezdi el tárgyalni az Országgyűlés azt a módosító javaslatot, amely a gyermekek védelme érdekében – különös tekintettel a pedofil-bűncselekményekre – szigorítaná a Btk-t. A Selmeczi Gabriella, Répássy Róbert és Németh Szilárd fideszes képviselők által jegyzett módosító javaslat szerint az a személy, aki 18 év alatti gyermek ellen követett el nemi erkölcs, illetve a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményt, véglegesen eltiltandó minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely azzal jár, hogy gyerekek vannak rábízva.

A dokumentum szerint végleges eltiltás vonat­kozna a gyermekfelügyeletre, -nevelésre, -gondozásra, illetve -gyógykezelésre. A módosítás értelmében ugyanígy eltiltják foglalkozásuktól azokat a szexuá­lis bűnözőket, akik a gyerekkel ha­talmi vagy befolyási viszonyban vannak – olvasható a magyaridok.hu portálján.

A korábbi szabályozás lehetőséget teremtett a bűnismétlésre. A módosítás egyik legnagyobb vihart kavart előzménye a bicskei gyermekotthonban történt eset. Az intézmény vezetője a vád szerint éveken át zaklatott több rábízott fiatalkorút.
Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a törvénymódosítást, az legkorábban december 1-jén léphet hatályba.

Ezek a cikkek is érdekelhetik