2018. május 21. hétfõ, Konstantin napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Kórházszövetség Kongresszus előtt...

Kongresszus előtt...

2012-03-15 07:00 Forrás: Kórház 2012/1-2. -- Szlovákné Bandula Ilona
1487
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Rohamosan telnek a napok, hetek, hónapok! Még csak most volt december, amikor kiküldtük partnereink számára a Magyar Kórházszövetség XXIV. Kongresszusáról szóló értesítő füzetünket, a Programtervezetet, és máris itt állunk a rendezvény küszöbén.

Az év eleje óta folyamatos változáson megy át az egészségügy, hivatalosan állami tulajdonba, így közvetlenül az Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) irányítása alá kerültek a megyei intézmények. A gyakorlatban pedig nap mint nap zajlik az egyeztetés, a feladatátvételt követően a napi munka során kiderülő-felmerülő problémák megoldásainak keresése úgy, hogy közben közös az igyekezet a betegellátás sérülésének elkerülésére. A gördülékenység érdekében minél több információra lenne szükség, az egységesítés közös gondolkodást igényel.

A Magyar Kórházszövetség Kongresszusa mindig is lehetőséget biztosított arra, hogy az egészségügy legfontosabb döntéshozó-irányító szereplői, a működést biztosító beszállító-szolgáltató cégek képviselői egy három napos esemény keretében találkozzanak, tanácskozzanak. Bár a mindennapos megfeszített munka miatt sokan még nem gondolnak az április végén (április 25–27-én) Egerben tartandó rendezvényre, de lassan elfogytak a kiállítói helyek, beteltek a nagyobb szállodák, tehát úgy tűnik, ez az esemény továbbra is az egészségügyiek érdeklődésének központjában van. Fontosnak tartjuk, hogy programjainkkal változatlanul megfeleljünk résztvevőink igényeinek, hasznos és érdekes információkkal szolgáljunk, a jövőbe tekintő, pozitív élményeket nyújtsunk.

Az Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program támogatásával a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010–2020” keretében rendezvényünk első napján (április 25-én) az egri lakosság, második napján pedig kizárólag a kongresszus résztvevőinek egészségi állapotát mérik fel a szűrőkamion munkatársai. Kongresszusunk és a kiállítás ünnepi megnyitója után következik Közgyűlésünk, majd kórházi „LEG-jeink” bemutatása mellett az Országos Vérellátó Szolgálat adja át „Az életet adományozó kórház” díjat. Április 26-án délelőtt az „Innovatív technológiák az egészségügyi intézményekben” című plenáris ülés keretében a szakdolgozóink helyzetével és a telemedicina lehetőségeivel, újdonságaival foglalkozunk. Délután a Szakmai Fórumon vendégünk lesz dr. Szócska Miklós államtitkár mellett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a GYEMSZI főigazgatója, valamint az Országos Tiszti Főorvos is. Az ágazatunkat érintő változásokról, a további működési keretekről nemcsak a fórumon lesz lehetőség tájékozódni, hanem a GYEMSZI standján is, ahol az intézmény különböző területeinek vezetői várják majd az érdeklődőket.

Tovább folytatódik a tavaly indított „Egészségügy kincsei – avagy az egészségügyi dolgozók kicsit másképp” című program, melynek keretében még több egészségügyi munkatárs mutatja be saját kézzel alkotott műveit. A kiállítás április 25-26-án lesz megtekinthető az Eger Hotel legalsó szintjén.

A galériáról nyíló Eger teremben mutatkozik be a „Múlt és jövő kórháza”, mely talán a leginkább látványos módon tárja elénk majd az egészségügyben végbemenő változásokat.

Április 26-i fogadásunkon dolgozóink fellépéséből összeállított műsorral kezdünk, meglepetés-vendégünk és zenekarunk pedig – remélhetőleg – hajnalig tartó kikapcsolódást nyújt vendégeinknek.

Április 27-én az aktuális témákat feszegető szakmai előadások után kerül sor az Év Kórháza és az Ajkay Emlékdíj átadásra, mely egyben rendezvényünk zárása is.

Honlapunkon (www.mkszkongresszus.hu) a részletes információk mellett megtalálhatók a jelentkezési lapok is, melyeken akár céges megjelenés céljából, akár egyéni résztvevőként is regisztrálhatnak rendezvényünkre. Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezési határidőn túl (március 16.) érkezett igényeket már csak 10% felár ellenében van módunk regisztrálni, ezért kérjük a határidők figyelembe vételét.

Munkatársaink a Magyar Kórházszövetség Titkárságán várják érdeklődésüket. (1/214-5159, mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu).

 

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényünkön!

Ezek a cikkek is érdekelhetik