2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Kórházszövetség A Magyar Kórházszövetség XXIV. Kongresszusa – Eger, 2012. április 25–27.

A Magyar Kórházszövetség XXIV. Kongresszusa – Eger, 2012. április 25–27.

2011-10-12 07:34 Forrás: Kórház 2011/10. -- Szlovákné Bandula Ilona
2243
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Az időpontot tekintve valószínűleg még korainak tűnhet egy jövő évi kongresszusról írni. Persze, ez csak a kívülállók számára van így, a szervezőknek egyáltalán nem szokatlan.

Ahhoz, hogy a rendezvényen minden kis mozaik a helyén legyen és minden apró részlettel felkészültek legyünk a résztvevők fogadására, több hónapos előkészítő munkára és egy lelkes, összeszokott, konstruktívan együtt dolgozó csapatra van szükség. Valljuk ezt immár egy évtizede, hiszen pont ennyi ideje szervezi a Kórházszövetség éves kongresszusát egy főállásban leginkább kórházakban dolgozó önkéntes csapat, akiknek munkájáért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Természetesen nem szeretném a részletekkel untatni az olvasókat. Ahogyan ezt a 10 év alatt, a rendezvény sikere érdekében mindig megtettük, ezúttal is a fejlesztésre, új ötletek megvalósítására törekszünk, ezért szeretnénk bevonni az olvasókat, a majdani résztvevőket is, hogy együtt alakíthassuk a kongresszus egyes elemeit.

Szakmai témakörök

Elnökségünknek mindig kemény fejtörést okoz, hogy a szakmai programot olyan témákkal töltse meg, amely közérdeklődésre számíthat, tartalmassá és hasznossá teheti a részvételt. Ötleteljünk közösen, akár a plenáris ülések témájának felvetésével, akár a programra vonatkozó egyéb javaslattal, ötlettel (mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu). Természetesen a kórházakat érintő legégetőbb problémákkal továbbra is kívánunk foglalkozni, de úgy gondoljuk, hogy ebből az elkeserítő, depresszív hangulatból a pozitív változások, eredmények segíthetik kilábalni a rendszerben dolgozókat, és valószínűleg, ha nem is nap mint nap, de néha találkozunk ezzel is (egy-egy sikeresen beindított projekt; új technikák az adósság féken tartására, dolgozói összefogások a kórház megmentésére stb.).

Társult programok

Tavaly indítottuk el „Az egészségügy rejtett kincsei” programot, mely az egészségügyben dolgozók művészeti jellegű kiállításából és az esti fogadáson való fellépéséből tevődött össze. A pozitív visszajelzések alapján sikeresnek mondható a kezdeményezés, ezért szeretnénk folytatni, sőt kibővíteni, intenzívebben előkészíteni. A kiállítást terveink szerint az egri lakosok felé is látogathatóvá tennénk és az értékelés szabályait is meghatároznánk. A fellépők számára pedig a felkészüléshez igyekszünk biztosítani megfelelőbb körülményeket, illetve egyéni és csoportos kategóriákat jelölünk meg. Szeretnénk, ha ez a lehetőség minden érintetthez eljutna és egyre nagyobb létszámban ismerhetnénk meg az alkotókat. Keressük együtt a saját kincseinket!

Díjak, elismerések

A fentiekhez kapcsolódóan, az eddigi díjazásokat folytatva (Év Kórháza, Dr. Ajkay Zoltán-emlékdíj), tervezzük meghirdetni a „Kórházi legek”-et, azaz keressük majd a legrégebbi tagkórházunkat, a legöregebb működő gép-műszert, a legrégebben ugyanabban az intézményben dolgozó munkatársat, a legcsodálatosabb gyógyulást… Folytassuk együtt a sort, ehhez a tervünkhöz is várjuk ötleteiket!

Hangulatos esti programok

A fogadás estéjét már érintettük a fellépési lehetőséggel, de érdemes a hangulatot már az első este programjával megalapozni. Az amerikai szesztilalom idején hódító gengszter világot, a szving korát szeretnénk felidézni – egy épületben, de több helyszínen, különböző funkcióra és stílusban berendezett helyiségekben –, alkalmazkodva a kor stílusjegyeihez, az előírt öltözékkel, a felkínált étkekkel, a zenével és esetleges egyéb hangulati elemekkel. Kíváncsian várjuk véleményüket, mennyire nyerte el tetszésüket az esti programtervünk. Hangulatidézőként mellékelünk néhány fotót az előző rendezvényünk eseményeiről.

Fontos információk

Rövidesen megkeressük intézményeinket „Az egészségügy rejtett kincsei” program részletesebb leírásával, jelentkezési lehetőséggel és határidővel. Kérjük közreműködésüket abban, hogy a program híre mindenkihez eljusson, hogy minden alkotó számára biztosított legyen a bemutatkozási lehetőség. A kongresszus programtervezetét előreláthatólag november végén, december elején küldjük ki mindenkinek, de honlapunkon és a rendezvény honlapján is (www.mkszkongresszus.hu) elhelyezünk minden információt. Az előregisztrációra 2011. december 20. és 2012. március 30. között lesz lehetőség – kedvezményes feltételekkel 2012. január 31-éig. Az előregisztrációs határidő lejárta után az igényeket módosítani, illetve újakat regisztrálni csak a megszabott feltételekkel lesz lehetőség.

Várjuk javaslataikat, észrevételeiket titkárságunkra. (mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu)

a Magyar Kórházszövetség ügyvivője

Ezek a cikkek is érdekelhetik