2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Kórházszövetség A Kórházszövetség egyetért az irányokkal

A Kórházszövetség egyetért az irányokkal

2011-06-02 07:59 Forrás: MTI - ATV
1369
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A Magyar Kórházszövetség egyetért a Semmelweis Tervben vázolt irányokkal.

 

A Magyar Kórházszövetség egyetért a Semmelweis Tervben vázolt, az egészségügyet érintő változtatási irányokkal, az integrációval és az erőforrások központosításával - mondta Rácz Jenő, a szövetség elnöke szerdán az MTI-nek. A szövetség a Semmelweis Tervben olvasható helyzetelemzéssel és az ezen alapuló célokkal is egyetért. Hangsúlyozta: az ellátórendszerben jelenleg olyan anomáliák vannak, amelyeknek a kezeléséhez sürgős intézkedésekre van szükség, ezért a Semmelweis Tervben kijelölt feladatokat minél előbb végre kell hajtani.

A kórházszövetség az integráció kapcsán elfogadhatónak tartja az egy-másfél millió lakost ellátó egységek kialakítását. A térségi határok kijelölésekor Rácz Jenő szerint a megyehatárokat tiszteletben kellene tartani.

Támogatják azt is, hogy az anyagban feltüntették az egészségügyi dolgozók béréhez szükséges forrásigényt. Hozzátette: ehhez alternatív források rendelését irányozzák elő, de ezeket nem konkretizálták.

Hiányolták, hogy a terv nem foglalkozik részletesen az egészségipar és egészségturizmus lehetőségeivel, pedig a kórházszövetség szerint ezek is olyan többletforrásokat jelenthetnének, amelyeket visszaforgathatnának az egészségügyi ágazatba - mondta Rácz Jenő.

Rácz Jenő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

Havas Szofia ugyanott

Ezek a cikkek is érdekelhetik