2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Gyorshír Változik a sürgősségi ellátás a Dél-Pesti Kórházban

Változik a sürgősségi ellátás a Dél-Pesti Kórházban

2018-01-12 07:09 Forrás: weborvos.hu - pesterzsébet.hu
57
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik.

2017. decemberében Magyarország Kormánya 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. A felújítási folyamat első fázisában, 2018. január 12-én 18 órától előreláthatólag 2018. február közepéig a gyógyintézetünk Sürgősségi Betegellátó Osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket.

Ugyanakkor a sürgős differenciáldiagnózist és/vagy állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló eseteket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba, vagy a Szent Imre Kórházba szállítja - tudatta az intézmény közleménye.

Mint írták, a kapott támogatásból bővítjük a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapterületét, belső átalakítással megnöveljük a betegellátásra rendelkezésre álló helyiségek számát. A felújítás során megújítjuk és komfortosítjuk a beteg- és hozzátartozói várót is, klimatizáljuk az egyes helyiségeket.

Az átalakítás kapcsán kérjük tisztelt betegeink és hozzátartozóik szíves türelmét és megértését. A korszerűsítést követően megújult és modernizált környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra
szoruló lakosságot - tették hozzá a közleményben.

x   x   x

Február közepétől a kivitelezési munkák befejezéséig a sürgősségi osztály munkáját teljes egészében szüneteltetik, ennek pontos időpontjáról később adnak tájékoztatást. Az intézmény a változásokról az előírásoknak megfelelően tájékoztatta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetéséért felelős államtitkár-helyettest, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjét - írta az eset kapcsán a pesterzsébet.hu. 

Ezek a cikkek is érdekelhetik