2018. február 22. csütörtök, Gerzson napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Gyorshír Újjászületett a Móra úti orvosi rendelő Szolnokon

Újjászületett a Móra úti orvosi rendelő Szolnokon

2018-02-13 07:00 Forrás: Weborvos -- LJ
23
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


Az egészségügyi szolgáltatók február 12-től, azaz hétfőtől várják pácienseiket.

Az 1970-es években eredetileg szabóságnak készült, végül azonban egészségügyi intézmény lett. Ebbéli szerepében tavaly tavaszig bírta a retro kategóriában, 2018 februárjára azonban újjá éledt. A szolnoki Móra Ferenc úti orvosi rendelő metamorfózisa annak köszönhető, hogy felújítására a megyeszékhely önkormányzata az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című TOP pályázaton 210 millió forint támogatást nyert.
A 100 százalékos támogatást élvező projekt keretében az épület teljes körű átalakítása, akadálymentesítése történt meg annak érdekében, hogy a jogszabályi előírásoknak is megfelelő, minden igényt kielégítő, korszerű, akadálymentes, energiatakarékos rendelőkben/tanácsadókban fogadhassák az orvosok és védőnők a betegeket/gondozottakat.

A munkák során valamennyi nyílászárót kicserélték, az épület hőszigetelést kapott, az elektromos és gépészeti rendszert újjáépítették. Megvalósult a régóta hiányolt akadálymentesítés, személyi felvonót és napelem rendszert építettek ki, valamint egy-egy multifunkcionális helyiséget, kerékpár- és babakocsi tárolót alakítottak ki. Emellett az intézmény új várótermi bútorokat, pólyázókat, illetve nőgyógyászati vizsgálatokhoz szükséges eszközöket kapott, így két vizsgáló asztalt szereztek be.

Az épület földszintjén található a 6 önálló orvosi rendelő és a külön bejárattal elkülönített, fertőző beteg vizsgáló részleg. A rendelők berendezéséhez Szolnok önkormányzata 1,2 millió forint támogatást biztosított. Az emeleti szint pedig a 7 védőnői szolgálat részére ad helyet.

Ezek a cikkek is érdekelhetik