2018. április 22. vasárnap, Csilla, Noémi napja
Gyorshír Lapszemle Intézményrendszer Orvosszakma Kultúra WebOrvos
Itt jár:
Főoldal Gyorshír Újabb pályázatot nyert a dunaújvárosi kórház

Újabb pályázatot nyert a dunaújvárosi kórház

2018-01-08 15:09 Forrás: Weborvos
58
Cikk küldése email-ben Cikk nyomtatása A A A


A program során az intézmény járóbeteg szakellátó szolgáltatásait fejlesztik majd.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet mintegy 285 millió forint európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására beadott pályázata eredményeként. A fejlesztés során az intézmény járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg - tudatta közleményében az intézmény.

A projekt kitűzött célja a meglévő kapacitás, illetve területek, rendelők, közösségi terek ellátási szintjének emelése, a projektarányos akadálymentesség megvalósítása, az energiahatékonyság jogszabályok által előírt fokozása.

A kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtése érdekében az alábbi tevékenységeket tervezzük megvalósítani a projekt során: 7 járóbeteg szakrendelő részére orvostechnikai eszközök beszerzése; a Rendelőintézet lift cseréje, mosdók felújítása, egyes részeinek, köztük a diabetológiai gondozó, és a tornaterem korszerűsítése, átalakítása, fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése.

A beruházások finanszírozására a kórház 2017 májusában pályázatot adott be a EFOP-2.2.19-17-es felhívás keretében. A pályázat nyert, így a felmerült költségek közel 100%-át vissza nem térítendő támogatásból tudja a kórház fedezni. A február elsején kezdődő program 2019.05.31-ig valósul meg.

Ezek a cikkek is érdekelhetik